Đoković predstavio novog trenera

Foto: Guliver Image/Getty Images

RADEK ŠTEPANEK novi je trener Novaka Đokovića, srpskog tenisača koji će se u 2018. godini pokušati vratiti na svjetski vrh.
 
Legendarni Čeh bi srpskog tenisača trebao voditi na svim turnirima osim na Grand Slamovima, gdje bi trebao uskočiti slavni Amerikanac Andre Agassi. 
 
Đoković je u svibnju raskinuo suradnju s dugogodišnjim trenerom Marijanom Vajdom, a umjesto njega je za velike turnire doveo Agassija. Danas je objavio da je njegov novi trener Štepanek, koji je nedavno završio igračku karijeru.
 
Đoković i Stepanek su odlični prijatelji, a Radek mu je nakon kolega iz srpske Davis Cup reprezentacije najbolji prijatelj na ATP Touru. Trenirali su bezbroj puta i družili se na turnirima. Mnogi u Stepaneku vide potencijal za sjajnog trenera te je već imao nekoliko ponuda od igrača iz samog teniskog vrha.
 
U velikoj karijeri Štepanek je osvojio pet pojedinačnih ATP naslova, bio četvrtfinalist Wimbledona (2006.) u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio je dva Grand Slam naslova u paru s Indijcem Leanderom Paesom (Australian Open 2012. i US Open 2013.) te s reprezentacijom Češke 2012. i 2013. godine osvajao Davis Cup.
 
Đoković zbog ozljede nije igrao od srpnja i Wimbledona. Ispao je iz prvih 10 tenisača svijeta, ali će biti spreman za početak nove sezone.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.