novak đoković

Đokovićev brat: Novak je bio ljut, tužan i nesretan. Sad se samo ironično smije

Foto: EPA-EFE

ĐORĐE ĐOKOVIĆ s roditeljima je i danas bio na skupu podrške bratu Novaku u Beogradu.

Novak Đoković već dva dana nalazi se u prihvatilištu za imigrante u Melbourneu nakon što mu je australska granična policija odbila izdati dozvolu za ulazak u zemlju. Prvi tenisač svijeta dobio je izuzeće Australian Opena od strogih epidemioloških mjera, ali nije imao dovoljno jake dokaze da bi ga granična policija pustila u zemlju te mu je viza otkazana.

Đoković se danas oglasio na Instagramu te je svima čestitao pravoslavni Božić, a ispred hotela u Melbourneu okupili su se njegovi navijači i pravoslavni svećenik koji je održao liturgiju.

Đorđe Đoković: Novaku je tenis zadnji na pameti

Đokovićev otac je u Beogradu i danas održao govor na skupu podrške, a Novakov brat Đorđe je nakon završetka za RTL otkrio u kakvom je stanju njegov brat.

"Novak je dosad mogao otići iz Australije, ali da je to učinio, priznao bi krivnju koje nema i poraz koji nije opcija. Preostalo mu je da pričeka odluku suda kojemu su se žalili njegovi odvjetnici. Ne znam što će učiniti ako odluka bude u njegovu korist, a to ne zna ni on. Prepun je emocija, a tenis i Grand Slam su mu trenutačno zadnji na pameti jer jedino što želi je da izgura pravdu do kraja i istjera istinu na vidjelo. Prošao je sve faze. Bio je ljut, nesretan, tužan, a sad se ironično smije. Sad je miran, a danas je na Božić odlučio da se ne želi baviti pričama 'rekla-kazala', nego pustiti nadležne organe da odrade sva potrebna ispitivanja", rekao je Đorđe i dodao:

"Novak nije počinio nikakav zločin. Nije on ispunjavao nikakve formulare, nego je to odrađeno preko australske teniske federacije. Ona je surađivala s federalnom vladom i teniska federacija ne može izdati nikakvu potvrdu, nego je to učinila vlada savezne države Victorije. No federalna vlada je ta koja je zaustavila potvrdu, što znači da smo došli do ozbiljne političke situacije. Danas su češku tenisačicu deportirali iz zemlje s istim papirima kakve je imao Novak. Zato se Novak ne želi povući, nego želi istjerati pravdu i za sebe i za sve ostale."

Đokovićevi odvjetnici žalili su se na odluku, a Đorđe Đoković rekao je da se sudska odluka o žalbi očekuje u ponedjeljak između osam i devet sati po australskom vremenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.