Dobar posao u Plavom dijelu grada: Vieri 100 tisuća tjedno, vrpca i izbornikov poziv!

GUARDIAN piše da je Patrick Vieira kompletirao svoj prelazak u redove Premierligaša Manchester Cityja u kojem će tjedno zarađivati 100 tisuća funti.

Ugovor s momčadi koju je nedavno preuzeo Roberto Mancini francuski reprezentativni veznjak potpisao je do kraja aktualne sezone s mogućnošću produljenja na dodatnih godinu dana.

Nekadašnji Arsenalov kapetan tako se nakon petogodišnje talijanske avanture (sezona u Juventusu, četiri u Interu) vraća u Premiership u kojem će se ponovno staviti na raspolaganje nekadašnjem treneru iz šampionskih dana provedenih u Interu.

Engleski izvor navodi da je moguće i da Vieira preuzme kapetansku traku u momčadi čiji je vođa na terenu Kolo Toure trenutačno odsustan zbog igranja na Afričkom kupu nacija na kojem brani boje Obale Bjelokosti.

 Domenech: Nisam prekrižio Vieiru za SP   
33-godišnji Patrick Vieira, očito je napravio jedini pravi potez u ovom trenutku kada je prije nekoliko dana saznao da definitivno odlazi iz milanskog Intera.

U petak je službeno potvrđen prijelaz nekada ponajboljeg svjetskog posljednjeg veznog igrača u Manchester City, a automatski se oglasio i izbornik francuske nogometne reprezentacije Raymond Domenech.

Naime, Domenech je odlučio nakon Europskog prvenstva nepozivati dotadašnjeg kapetana reprezentacije, a na relaciji izbornik-igrač su se nakon toga pojavljivala mnoga razumijevanja, pa i svađe. No...

"Patricka Vieiru nisam prekrižio za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Pogotovo ne nakon što je prešao u Manchester City. Ako se pokaže dobrim, ako bude igrao, i to na kvalitetan način, apsolutno je u mojim planovima. Nema govora o mržnji koja će me priječiti u pozivu" rekao je Domenech i dodao:

"Svaki od potencijalnih reprezentativaca mora igrati u svom klubu, mora imati kontinuitet. Vieira nije igrao za Inter i to je bio najveći, odnosno, jedini problem."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.