UFC

Dogodilo se jedno od najvećih iznenađenja u povijesti UFC-a

Foto: Guliver Image

CHARLES OLIVEIRA dokazao je da je najbolji borac u lakoj kategoriji UFC-a. Brazilac je gušenjem završio Dustina Poiriera i obranio naslov prvaka.

Odlučujući trenutak dogodio se u trećoj rundi, kada je u jednom trenutku Oliveira uspio doći suparniku na leđa i staviti mu ruke oko vrata. Nakon pola minute gušenjem je uspio natjerati Poiriera na tapkanje i predaju borbe.

Brazilcu je ovo 32. pobjeda u karijeri. Ima i osam poraza, ali je neporažen u posljednjih deset borbi. Posljednji koji ga je pobijedio bio je Paul Felder nokautom 2017. godine.

Najveća svih vremena ostala bez titule u bantamu

U sunaslovnoj borbi večeri dogodilo se ogromno iznenađenje. Julianna Pena je pobijedila Amandu Nunes. Nakon što se u prvoj rundi obranila od gušenja, Pena je u drugoj gušenjem natjerala Nunes na tapkanje i kreirala jedno od najvećih iznenađenja u povijesti UFC-a. 

Nunes, najveća borkinja svih vremena, do ovog okršaja bila je neporažena čak sedam godina. Ovo joj je peti poraz u 25. borbi karijere. Izgubila je naslov prvaka u bantamu, ali i dalje drži titulu u perolakoj kategoriji. 

Peni je ovo 11. pobjeda. Ima i četiri poraza. Koliko je iznenađenje napravila, najbolje govori to što je koeficijent na njenu pobjedu bio oko 6, što znači da biste na 100 kuna dobili 600.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.