NCAA

Dogodilo se najveće čudo u povijesti američke sveučilišne košarke

Foto: Profimedia

MOMČAD Sveučilišta Saint Peter's plasirala se u četvrtfinale velikog NCAA turnira pobijedivši u utakmici protiv Purduea 67:64. Saint Peter's je malo sveučilište na periferiji New Jerseyja i nije poznato po svojoj košarkaškoj momčadi - Peacocksima. Ovom su pobjedom protiv Purduea postali prva momčad u povijesti američke sveučilišne košarke koja je u doigravanje ušla s 15. pozicije, a plasirala se u četvrtfinale.

Američki mediji proglasili su ovu pobjedu najvećim čudom u NCAA povijesti. Peacocksi su protiv Pudruea odigrali fantastičnu obrambenu utakmicu, u kojoj su natjerali svoje protivnike da iz igre gađaju s preciznošću od 42 posto, od čega 24 posto za tri poena. Također, Purdue je imao i 15 izgubljenih lopti. U posljednjem je napadu na utakmici igrač Purduea Jaden Ivey imao priliku zabiti tricu za produžetke, no njegova se lopta odbila od obruča i ispala van.

Slijedi North Carolina

Scene nakon toga već su ušle u NCAA antologiju. Daryl Banks III bio je najbolji strijelac Peacocksa na utakmici s 14 poena. Momčad vodi trener Shaheen Holloway. Holloway je u svoje vrijeme bio jedan od najboljih američkih srednjoškolskih košarkaša.

Nastupio je na srednjoškolskoj All-Star utakmici, zajedno s mnogim budućim NBA zvijezdama - Ripom Hamiltonom, Jemaineom O'Nealom, Timom Thomasom, Mikeom Bibbyjem, Stephenom Jacksonom i Kobeom Bryantom. No upravo je Holloway najbolje odigrao tu utakmicu i zaslužio nagradu MVP.

U četvrtfinalu NCAA turnira Peacockse čeka Sveučilište North Carolina, na koje je nekad išao Michael Jordan. Usporedbe radi, sveučilišta s jakim košarkaškim programima poput North Caroline imaju oko deset puta veće budžete od Saint Peter'sa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.