Turska Super liga

Dojučerašnji srpski igrač: Odjednom sam postao menadžer. Slao sam avion za Pjanića

Foto: Guliver Image

DOJUČERAŠNJI srpski nogometaš Duško Tošić otkrio je zanimljivu priču o dolasku Miralema Pjanića iz Barcelone u Bešiktaš. Nekadašnji reprezentativac Srbije nadao se novom ugovoru u istanbulskom gigantu, a onda je odjednom dobio ulogu menadžera i doveo Bosanca u turski klub.

Čekao je ugovor za sebe, a onda je završio veliki transfer

Tošić je tijekom karijere igrao za velik broj klubova, a tri godine proveo je u Bešiktašu. Posljednja dva angažmana imao je u kineskom Guangzhou Cityju i turskoj Kasimpaši, a onda je proteklog ljeta čekao ugovor od Bešiktaša ili Crvene zvezde, jedina dva kluba u kojima je bio spreman završiti karijeru.

"Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odijelo a da nisam službeno završio karijeru. Evo kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog ljeta, ali sam čekao Bešiktaš. Htio sam karijeru završiti u samo dva kluba, ili u Crvenoj zvezdi, ili u Bešiktašu. U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota", objasnio je u razgovoru za Kurir.

"Trener je bio u čudu"

Čekajući na novi ugovor, otvorila mu se prilika da postane menadžer. Sve je počelo slučajno, dok je sjedio s trenerom Bešiktaša Sergenom Yalcinom, koji je od siječnja 2020. do 9. prosinca ove godine boravio na klupi kluba.

"Sjedim ja tako u Istanbulu s trenerom Bešiktaša Sergenom Yalcinom, čekam da se otvori to jedno mjesto stranca. A, on mi kuka, treba mu vezni igrač. Sjetim se odmah Pjanića, kontaktiram njegovog menadžera Nermina Čengića i doslovno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Sergen Yalcin nije mogao vjerovati da je dobio igrača Barcelone. Bio je u čudu", prepričao je Tošić.

"Poslao sam privatni avion za Sarajevo"

No, tu nije kraj priče. Tošić nije samo spojio Pjanića s klubom već je odigrao ključnu ulogu da se transfer završi na vrijeme.

"Pjanić je htio u Istanbul. Ali, vrijeme je bilo problem. Bilo je to 2. rujna, morao je do ponoći doći i potpisati kako bi bio licenciran za Ligu prvaka. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Doslovno smo nakon liječničkih pregleda posao završili četiri minuta prije ponoći. Bilo je nevjerojatno! Eto, posrećilo mi se da prvi transfer bude veliko ime", rekao je Tošić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.