eurobasket

Dončić: Izdao sam državu

Foto: Telegraf

SENZACIONALNO ispadanje aktualnog prvaka Europe već u četvrtfinalu Eurobasketa teško je pogodilo njegovu najveću zvijezdu. Nakon što je Poljska pobijedila Sloveniju 90:87, Luka Dončić je izašao pred novinare i nikad iskreniji preuzeo svu krivnju za debakl. 

"Prije svega, čestitam Poljskoj koja je od prve minute igrala sjajno. Mi pak u utakmicu nismo ušli kako smo morali, nismo imali prave energije. Kada smo se vratili, bilo je prekasno jer se Poljska cijelo vrijeme borila i na kraju zasluženo pobijedila. Ja sam danas odigrao katastrofalnu partiju.

Izdao sam Sloveniju, cijelu državu koja nas je podupirala. Morao sam daleko bolje igrati, napravio sam puno velikih grešaka", izjavio je Dončić koji je postigao 14 poena uz 11 skokova i sedam asistencija. Međutim, iz igre je gađao tek 5/15, imao čak šest izgubljenih lopti, a zbog pet osobnih grešaka nije mogao igrati onda kada je najviše trebao Sloveniji, u napetoj završnici. 

Dončić je dodao: "Ovaj Eurobasket je nešto posebno, toliko odličnih momčadi je tu. Žao mi je da i mi nismo napredovali. Ovaj poraz je jako bolan jer smo cijelu državu imali iza sebe, ali nismo uspjeli." Na pitanje je li igrao ozlijeđen Dončić je odgovorio: "Nisam bio na 100 posto. Primio sam i injekciju u trećoj četvrtini. Borio sam se s tim tijekom cijelog EuroBasketa." 

Na pitanje hoće li i dalje igrati za reprezentaciju i hoće li nastupiti na idućem velikom natjecanju, SP-u iduće godine, Dončić je odgovorio: "Naravno, pod uvjetom da se plasiramo i da ne budem ozlijeđen. Najviše volim igrati za Sloveniju." Ipak, Dončić će u vrijeme kvalifikacija u studenom ove i veljači iduće godine biti u NBA ligi, pa će Slovenija SP morati izboriti bez najboljeg igrača.