nba

Dončić triple-doubleom srušio Magica. Bit će najbolji u povijesti

OD 2018. dvoboj Dallasa i Atlante uvijek se iščekuje s posebnim zanimanjem. Luka Dončić i Trae Young i ovaj put su, u utakmici koja je završila tijesnom pobjedom momčadi iz Teksasa 118:117, pokazali zašto.

Younga su prije tri godine draftirali Mavericksi i onda ga trejdali s Hawksima za pravo izbora Luke Dončića. Zvijezda Hawksa sada je postigla 25 koševa, imala 15 asistencija te sedam skokova, ali zasjenila ju je mlada zvijezda na drugoj strani.

Luka Dončić je predvodio Mavse do pobjede s 28 koševa te po 10 skokova i asistencija za sedmi triple-doble učinak ove sezone, po čemu je najbolji u NBA ligi, ali i za podvig koji je u ovoj kategoriji ostvario i u povijesnim okvirima.

Dončić je tako na vječnoj listi preskočio Johna Havliceka i sada je na 13. mjestu igrača s najviše triple-doubleova. Dončiću je, dakle, već na polovici treće sezone u NBA ligi uspjelo ono za što je jednom od najvećih u povijesti trebalo 16 sezona u najjačim Boston Celticsima, tijekom kojih je osvojio osam naslova.

Dončić je 32. triple-doubleom karijere u dvije kategorije preskočio još jednog NBA velikana, Magica Johnsona. Legendi je uzeo drugo mjesto na tablici igrača s najviše triple-doublea u prve tri sezone u NBA ligi.

Magica je srušio i na ljestvici velikana koji su imali najviše triple-doublea prije 23. godine. Dončić ih je do sada ostvario 32 pa mu samo šest takvih utakmica nedostaje da se izjednači s rekorderom Oscarom Roberstonom. Dončić će to sigurno uspjeti jer 23. rođendan mu je tek u veljači iduće godine.

Na kraju dodajmo da je Dončić novom sjajnom partijom ove sezone došao i do 20. utakmice s 25 postignutih koševa i 11. utakmice s 10 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.