NBA

Dončiću Dallas doveo srpskog trenera s kojim je već pokorio Europu

Foto: Guliver

DALLAS MAVERICKSI Luki Dončiću su u trenerski stožer doveli čovjeka s kojim je došao do prvog golemog uspjeha u karijeri, srpskog stručnjaka i bivšeg slovenskog izbornika Igora Kokoškova.

Kokoškov je 20 godina radio u NBA ligi, uglavnom kao pomoćni trener, a 2018./2019. postao je prvi Europljanin u ulozi glavnog trenera NBA kluba, kada su ga angažirali Phoenix Sunsi. Te je godine na draft izašao Luka Dončić i dok se očekivalo da će Kokoškov lobirati da Sunsi izaberu njega, oni su prvi pick odlučili iskoristiti na lokalnu sveučilišnu zvijezdu, centra Deandrea Aytona.

Sada će se Kokoškov opet ujediniti s Dončićem, koji je tek postao punoljetan kad su 2017. zajedno šokirali košarkaški svijet i osvojili Eurobasket.

Kokoškov je prošle sezone prvi put nakon odlaska iz omladinskog pogona Partizana 1997. radio u europskoj košarci, kao trener Fenerbahčea. Imao je ugovor i za predstojeću sezonu, ali čini se da je s pravne strane sada sve riješeno.

Ovaj 49-godišnji Srbin bit će jedan od pomoćnika Jasona Kidda, legende Mavsa koja im je 2011. uz Dirka Nowitzkog donijela NBA naslov. On je u Dallas stigao s mjesta pomoćnog trenera u LA Lakersima nakon što je Rick Carlisle podnio ostavku.

Osim Slovenije, Kokoškov je kao izbornik sedam godina vodio Gruziju, a bio je i na klupi Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kini prije dvije godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.