Donio je Dinamu juniorski naslov, a nije trebao igrati: Pitao sam Bišćana smijem li

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

FRAN TOPIĆ (19) bajkovito je okončao sezonu iz snova. Napadač je za Dinamo u Prvoj HNL za juniore i u Ligi prvaka mladih do prije dva mjeseca igrao i zabijao (19 golova) tako da je početkom travnja priključen seniorskoj momčadi. 

Briljantnim igrama za juniore izborio je prelazak u seniore

Igor Bišćan mu je k tome debi kao članu prve postave dao na Poljudu. Od prije dva mjeseca je član prve ekipe i sezona mu je završila prošlog tjedna, kada i ostalim prvotimcima. No, umjesto da ode na odmor nakon što je proslavio seniorski naslov, on se vratio u juniore kako bi igrao ključnu utakmicu za njihovu titulu. U zadnjem kolu na Maksimiru protiv Osijeka. 

Dinamo je morao pobijediti momčad koja je prije toga pobijedila i njega i Hajduk. Trijumfom nad Splićanima Osječani su Dinamu dali priliku da u posljednjoj utakmici osvoji naslov. No, kako bi uzeo naslov Hajduku, Dinamo je morao pobijediti Osijek. To je i napravio, a Topić je u šampionskom trijumfu 4:1 zabio dva puta te tako došao do ukupno 21 gola ove sezone.

"Trebao sam biti na odmoru, ali nisam mogao sjediti i gledati ovo"

Nakon meča je otkrio kako je uopće igrao utakmicu na kojoj nije trebao biti: "Trebao sam biti na odmoru, ali nisam mogao danas sjediti negdje i samo gledati kako se u ključnom meču za naslov bore dečki s kojima sam igrao cijele sezone.

Zato sam zamolio trenera Bišćana ako bih mogao igrati danas za juniore i tako sam sretan da mi je dopustio. Da mi je netko prije par mjeseci rekao da ću biti najbolji strijelac juniorske šampionske momčadi te da ću kao član prve postave seniora debitirati na Poljudu, ne bih mu vjerovao, ali evo, snovi su mi se ostvarili."

"Pregovori s Dinamom su pri kraju. Ostali su još samo detalji"

Da bi se nastavilo u tom tonu u Dinamu, nedostaje još samo da Topić potpiše novi ugovor. "Pregovori su pri kraju, ostali su još samo mali detalji za usuglasiti. Ali, ja sam spreman potpisati za Dinamo." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.