Donna Vekić ispala s turnira u Stuttgartu

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić, 23. na WTA ljestvici, zaustavljena je u osmini finala teniskog WTA turnira u Stuttgartu. Bolja od nje s 2:1 u setovima (2:6, 7:6 (5), 6:7 (5)) nakon dva sata i 23 minute igre bila je 17. igračica svijeta Karolina Pliškova. Čehinja je prvi set dobila nakon 26 minuta igre i nakon što je hrvatskoj tenisačici uzela servis tri puta.

U drugom setu su obje tenisačice gubile svoj servis po dva puta, a Vekić je kod vodstva 4:3 bila na svom servisu i imala priliku povećati prednost na 5:3, no Čehinja je povela 40:0 i Vekić to nije mogla stići. Pliškova je nakon toga na svom servisu povela 40:15, no Vekić je stigla do 40:40, ali je češka tenisačica ipak osvojila gem za 5:4. Poslije toga nijedna od tenisačica nije izgubila servis i set je otišao u tie-break u kojemu je Vekić bila bolja.

Pliškova ima pet pobjeda u međusobnim mečevima

Treći set donio je potpuno izjednačenu borbu. Ni Vekić ni Pliškova nisu izgubile svoj servis i ta dionica meča odlučena je u tie-breaku koji je sa 7:5 dobila Čehinja. Pliškova je u meču servirala 15 aseva, napravila devet dvostrukih pogrešaka i realizirala 70 posto poena na prvom servisu.

Vekić je servirala četiri asa, napravila sedam dvostrukih pogrešaka i osvojila 62 posto poena na prvom servisu. Ovo je bio njihov šesti međusobni ogled i peta pobjeda Pliškove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.