PROMJENA TRENERA U RIJECI

Doznajemo: Igor Bišćan sprema se na ostavku, Mišković već ima novog trenera

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

KAKO doznajemo, utakmica s Istrom trebala bi biti posljednja koju je s klupe Rijeke vodio Igor Bišćan. Izvori bliski klubu uvjeravaju nas da se Bišćan zasitio posla u Rijeci te da odlazi na predah.

Damir Mišković već ima spremno rješenje ako Bišćan večeras podnese ostavku. Prema neslužbenim informacijama, klub preuzima Simon Rožman, koji bi sutra trebao doći u Rijeku.

Novi Slovenac na klupi Rijeke

Rožman je 36-godišnji slovenski trener koji je u karijeri vodio Celje i Domžale, a upravo je iz Domžala otišao prije 18 dana. Izgleda da je u Rijeci brzo pronašao novi angažman. 

Odlazak Bišćana iz Rijeke navodno nije povezan sa željom HNS-a da ga dovede na klupu mlade reprezentacije, ali ta opcija nije u potpunosti isključena.

Bišćanov temperament

Bišćan je dosad naglo i neočekivano odlazio iz svih klubova u kojima je radio. Rudeš je uveo u prvu ligu pa se zahvalio upravi, nezadovoljan megalomanijom koja je preko noći zavladala klubom.

Potom je do duple titule odveo Olimpiju iz Ljubljane, ali nije mogao uspostaviti normalan odnos s gazdom Milanom Mandarićem te je otišao odmah nakon povijesne sezone za klub, u kojoj je prekinuta sedam godina duga dominacija Maribora. U Rijeku je pak došao par dana nakon što je potpisao za klub s Cipra.

Rijeka je već ranije zvala Rožmana, navodno je bio opcija nakon Kekove smjene, a kako smo doznali iz više izvora, mladi slovenski trener već se sprema za prvi trening na Rujevici.

Kao što smo već ranije pisali, Bišćan je u Rijeci s limitiranom ekipom napravio jako dobar posao i nije skrivao da je razlog ranog ispadanja iz Europe manjak kvalitete u kadru. Iste riječi vrlo smireno je ponovio nakon derbija s Hajdukom. Svi koji ga poznaju već tada su mogli naslutiti njegov odlazak. 

Predsjednik Rijeke nije oduševljen viješću

Damir Mišković nije dobro podnio vijest da mu  HNS želi odvesti trenera na klupu U21 reprezentacije. Ovaj put nije bio voljan "uskočiti" kao kada je Hrvatskoj ponudio Matjaža Keka nakon blamaže Ante Čačića u kvalifikacijama za SP u Rusiji.

Bišćan  je postajao sve nervozniji, ali je i dalje angažirano radio i spremao se za nove utakmice s Rijekom. Danas smo primili informaciju da je zasićen i da treba odmor. Situacija oko Rijeke je vrlo čudna, posebno jer su Damir Mišković i šef HNS-a Marijan Kustić u izuzetno dobrim odnosima.

Gazda Rijeke poludio je kada je čuo za ideju da se Bišćana preseli na izborničku funkciju. Danas ga nismo uspjeli dobiti na telefon, bio je u pregovorima s Rožmanom, a tijekom utakmice s Istrom ugasio je mobitel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.