HNL

Doznajemo: Zoran Zekić se vraća u HNL

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

ZORAN ZEKIĆ preuzima Slaven Belupo, doznaje Index.

Klub iz Koprivnice u potrazi je za novim trenerom nakon što je smijenio Deana Klafurića poslije poraza od Dragovoljca 1:0 u petak u 7. kolu HNL-a. Slaven je sjajno otvorio sezonu te je u 1. kolu šokirao Dinamo na Maksimiru da bi u sljedećih šest utakmica upisao samo dva boda. Očekivalo se da će protiv zadnje momčadi u ligi prekinuti loš niz, ali je izgubio.

Novi trener Slavena bit će Zekić, a očekuje se da klub to uskoro i službeno potvrdi. Zekić će se tako vratiti u HNL nakon nešto više od dvije godine. On je od ljeta 2015. do ožujka 2019. godine vodio Osijek s kojim je 2017. došao na korak do Europa lige, a po odlasku iz Gradskog vrta je godinu i pol vodio Sheriff u kojem je bio i prije nego je došao u Osijek.

Pandemija ga otjerala iz Moldavije

Sa Sheriffom je u prvome mandatu 2015. osvojio prvenstvo, a u drugom mandatu je imao sjajne rezultate i 14 pobjeda zaredom. No situacija s pandemijom koronavirusa natjerala je Zekića da u listopadu prošle godine raskine ugovor s Moldavcima te se vrati kući.

"Tri mjeseca sam proveo u potpunoj izolaciji, u karanteni klupskoga kampa. Nismo iz njega van kročili nogomet, a u Hrvatskoj nisam bio deset mjeseci. To nije bio normalan život i odlučio sam se za raskid ugovora", rekao je tad Zekić.

Ubrzo nakon povratka u Hrvatsku je u siječnju ove godine preuzeo mađarski Diosgyor. Doveden je da klub pokuša spasiti od ispadanja, ali u tome nije uspio te je u svibnju dobio otkaz, iako je u 20 utakmica upisao sedam pobjeda, pet remija i osam poraza.

Slaven preuzima na predzadnjem mjestu HNL-a s pet bodova iz sedam utakmica.