Draganja odbio rukovanje s Kožuljem po povratku u Zagreb



HRVATSKA plivačka reprezentacija vratila se u Zagreb nakon žetve medalja na EP-u u malim bazenima u Istanbulu. Iako umorni zbog kašnjenja leta i nevremena u Ljubljani naši plivači nisu skidali osmijeh s lica.

Plivače je dočekao direktor reprezentacije Gordan Kožulj, koji je izrazio zadovoljstvo zbog uspjeha i naglasio kako zasluge pripadaju i trenerima Peri Kuterovcu, Dimitru Bobevu i Goranu Kežmanu.

"Osvojili smo pet medalja, od toga dvije zlatne i to je plod timskog rada. Usto, dobro smo sastavili štafetu", rekao je Kožulj.

Duje Draganja posljednjeg dana uzeo je zlato velikom favoritu Peru Mankoču. Na povratku u Zagreb našalio se rekavši da se ispričava Mankoču što ga je spriječio da osvoji jubilarnu desetu medalju na 100 m u 25-metarskim bazenima. Prošao je pored Kožulja, no nije ga niti odmjerio pogledom. Uspjeh naših plivača očigledno nije pomogao da se smire tenzije između njih dvojice.

"Ispričavam se Mankoču što sam ga spriječio u osvajanju desetog naslova. Ovo mi je prva godina da nastupam na 100 m mješovito i nastavit ću u toj disciplini, iako je ona za mene prije svega dobra zabava", rekao je Draganja.

Razlog svog uspjeha vidi u mirnoći pred nastup.

"Bio sam brži jer sam bio hladne glave. Očekivao sam da će Fesikov i Mankoč biti bolji od mene, no neću sad gledati u zube poklonjenom konju. Ipak se radi o svjetskim prvacima", uz osmijeh je dodao Draganja i dodao da će 50 metara slobodno ostati njegova disciplina usprkos ovom uspjehu.

U Istanbulu je oboreno 12 hrvatskih rekorda, jedan svjetski, a ukupno je osvojeno pet medalja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.