Draganja zauzeo tek 14. mjesto na 50 slobodno i ostao bez finala EP-a

HRVATSKI plivač Duje Draganja neće biti u mogućnosti braniti srebrnu medalju u finalu utrke na 50 metara slobodno na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

Splićanin je ispao u polufinalu svoje najjače discipline, zauzevši ukupno 14. mjesto. U svojoj je polufinalnoj skupini bio pretposljednji s rezultatom 22.46, što je za 30 stotinki bolje vrijeme od onoga koje je ostvario u jutarnjim kvalifikacijama.

Brojni ovogodišnji zdravstveni problemi očito su ostavili traga na najboljem hrvatskom plivaču koji je ostao sekundu i 17 stotinki iza svoga i nacionalnog rekorda, istina, isplivanog u danas zabranjenim odijelima.

Draganja je, podsjetimo, sretno ušao u polufinale jer je u kvalifikacijama bio tek 20. No, zbog pravila da iz jedne države najviše dva plivača smiju u polufinale, hrvatski je rekorder ipak pronašao svoje mjesto među šesnaestoricom koja se borila za finale.

Draganja je prije dvije godine u Eindhovenu bio drugi u ovoj disciplini iza Francuza Alaina Bernarda koji je ispao u kvalifikacijama upravo zbog spomenutih pravila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.