francuska - hrvatska 30:26

Drago Vuković: Rukomet nije hokej

Foto: Screenshot (RTL)

HRVATSKA je protiv Francuske 30:26 porazom otvorila kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju u Montpellieru. Reprezentacija Hrvoja Horvata vodila je na poluvremenu i igrala sjajno, a onda se dogodio pad u nastavku.

Nakon utakmice u RTL-ovom studiju Drago Vuković, Goran Šprem i Petar Metličić analizirali su poraz.

"Pali smo. Falio je kontakt. Moramo raditi faul. Tu nismo bili pravi, pala nam je snaga. Mi nemamo dovoljno vrhunskih obrambenih igrača. Vi ne možete kao u hokeju promijeniti tri igrača i imati jednako dobru obranu. Ubije te psihički kad ti njima zabiješ gol, a oni izvedu s centra i odmah ga zabiju. Pokušali smo rotirati. Odigrali smo vrhunskih 45 minuta i mislim da ćemo imati sutra puno više samopouzdanja nego nakon SP-a u Egiptu."

Metličić i Šprem smatraju kako je gubitak snage bio evidentan.

"Odigrali smo fenomenalno prvo poluvrijeme, ali drugo je bilo za zaborav. Fabregas je trebao dobiti treće isključenje, Porte također. Takve neke sitnice mogu prelomiti utakmicu. Što je, tu je. Žao mi je što naša agresivna igra u obrani nije nagrađena, ali zadovoljan sam jer pomak u našoj igri je evidentan", rekao je Šprem, a Metličić dodao:

"Imali smo problema u vraćanju. Kad bismo mi zabili, oni bi vratili istom mjerom. Energetski smo pali. To se najviše vidjelo na Musi i Duvnjaku. Šteta. Jako dobrih 45 minuta pa smo sve to bacili u vjetar zadnjih 15 minuta. Znali smo da je Francuska najteži protivnik, ali i prije turnira smo znali da je Portugal ta momčad koju moramo pobijediti kako bismo išli na OI. Imamo previše srednjih igrača, a premalo obrambenih. Dugoročno moramo nešto promijeniti. Sutra igramo protiv ne tako kvalitetnog i ne tako iskusnog protivnika kakav je Portugal."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.