NBA LIGA

Draymond Green produljio ugovor s Warriorsima za 100 milijuna dolara

Foto: Getty Images / Guliver Image

GOLDEN STATE WARRIORSI ovog su ljeta krenuli u prisilnu rekonstrukciju momčadi, ostali su bez četvorice važnih igrača iz dinastije koja je vladala proteklih pola desetljeća, ušla u pet uzastopnih finala i osvojila tri naslova prvaka.

No zadržali su kostur momčadi, najvažniju trojicu igrača na kojima su gradili momčad otkad su ih izabrali na draftu - Stephena Curryja 2009. kao sedmi pick, Klaya Thompsona 2011. kao 11. pick i Draymonda Greena 2012. kao 35. pick.

Curry je prije dvije godine postao prvi igrač u NBA ligi koji je potpisao ugovor vrijedan više od 200 milijuna dolara, Thompson je ovog ljeta produljio na pet godina za 190 milijuna, a sad je na red došao i Green.

Kontroverznom krilnom centru ugovor je trebao isteći idućeg ljeta, ali Warriorsi su se već jučer pobrinuli da ne moraju razmišljati o tome hoće li ga izgubiti bez odštete te su mu dali četverogodišnji ugovor težak okruglih 100 milijuna.

Prema pravilima kolektivnog ugovora, da je Green čekao iduće ljeto, mogao je dobiti 13 milijuna više, ali ionako je odavno govorio da želi ostati u Zaljevu, a i novac kojeg se odrekao može poslužiti Warriorsima da za godinu-dvije dovedu novu zvijezdu koju bi priključili svojem udarnom trojcu.

Warriorsi su ovog ljeta ostali bez Kevina Duranta koji se nakon tri godine u Oaklandu zaputio na istok, u Brooklyn Netse, ali zbog ozljede Ahilove tetive zadobivene u finalu protiv Toronto Raptorsa ionako ne bi mogli računati na njega u predstojećoj sezoni.

DeMarcus Cousins, koji je ionako bio akvizicija za samo jednu sezonu, prešao je u LA Lakerse, a otišla su i dva najvažnija igrača s klupe, veterani Andre Iguodala i Shaun Livingston. Kad se uzme u obzir da Klay Thompson zbog ozljede koljena neće igrati barem do veljače, Warriorsi zaista više ne djeluju kao momčad spremna za šesto uzastopno finale.

Jedino zvučno ime koje su doveli je D'Angelo Russell koji je stigao iz Netsa u razmjeni za Kevina Duranta, ali tek treba vidjeti hoće li na njega računati dugoročno ili će ga iduće godine iskoristiti za dovođenje potrebnijeg igrača, ovisno o tome kako bude funkcionirao u tandemu s još jednim razigravačem (Curryjem), a pogotovo nakon Thompsonova oporavka u petorci s trojicom bekova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.