Roland Garros

Druga nositeljica ispala s Roland Garrosa

Foto: Guliver Image/Getty Images

LATVIJSKA tenisačica Jelena Ostapenko postala je prije tri godine jedina u povijesti koja je kao nepostavljena igračica osvojila naslov pobjednice Roland Garrosa. Danas je prvi put nakon 2017. ponovno stigla do trećeg kola na pariškoj zemlji, pobijedivši drugu nositeljicu Čehinju Karolinu Pliškovu 6:4, 6:2.

Ostapenko je za pobjedu trebala samo 69 minuta, a u 17 gemova je imala 27 izravnih poena.

"Ona je velika igračica i znala sam da će biti teško. Morala sam igrati svoj najbolji tenis da bih je pobijedila", izjavila je 23-godišnja Latvijka neposredno po završetku dvoboja u kojem je četvrti put u karijeri svladala članicu top 10 kluba u mečevima na Grand Slam turnirima.

Karolina Pliškova je u Pariz stigla kao finalistica velikog Premier 5 turnira u Rimu, gdje je u borbi za naslov poražena od Simone Halep, ali je i zadobila ozljedu natkoljeničnog mišića lijeve noge. Za 28-godišnju Čehinju je ovo samo nastavak loših rezultata na Grand Slam turnirima, na kojima od Australian Opena 2019. nije prošla dalje od osmine finala.

Uz Ostapenko, u prvim mečevima odigranima u četvrtak svoje su mjesto u trećem kolu izborile 7. nositeljica Čehinja Petra Kvitova i Amerikanka Danielle Collins.

U kasnijem poslijepodnevnom terminu za mjesto u trećem kolu borit će se i jedina preostala hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji Petra Martić, čija je suparnica 23-godišnja Ruskinja Veronika Kudermetova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.