TENIS - AUSTRALIAN OPEN

Druga tenisačica svijeta ispala u Melbourneu, Tiaofe prijeti Nadalu

Foto: Getty Images / Guliver Image

AMERIČKA 25-godišnja tenisačica Danielle Collins šokirala je drugu tenisačicu svijeta Njemicu Angelique Kerber svladavši je sa 6:0, 6:2 u dvoboju osmine finala Australian Opena, odigranom u nedjelju u Melbourne Parku, dok je njezin sunarodnjak Frances Tiafoe na svoj 21. rođendan izborio mjesto u prvom Grand Slam četvrtfinalu u karijeri pobijedivši Bugarina Grigora Dimitrova sa 7:5, 7:6 (6), 6:7 (1), 7:5.  

Danielle Collins, 35. tenisačica svijeta, do ovogodišnjeg Australian Opena nije uspjela ostvariti nijednu pobjedu u prijašnjih pet nastupa na Grand Slam turnirima, a sada se neočekivanom pobjedom nad pobjednicom Australian Opena iz 2016. i bivšim svjetskim brojem 1 probila do četvrtfinala u kojem čeka pobjednicu dvoboja Amerikanke Sloane Stephens i Ruskinje Anastasije Pavljučenkove.

U drugom četvrtfinalu igrat će Australka Ashleigh Barty i Čehinja Petra Kvitova. Barty je s 4:6, 6:1, 6:4 zaustavila Ruskinju Mariju Šarapovu i prvi put u karijeri ušla u četvrtfinale pojedinačne konkurencije na Grand Slam turnirima, dok je Kvitova sa 6:2, 6:1 održala lekciju 17-godišnjoj Amerikanki Amandi Anisimovoj.

Frances Tiaofe je na svoj 21. rođendan dobio dva dara o kojima je sanjao. Za prvi se pobrinuo sam pobijedivši bivšeg polufinalistu Australian Opena, 27-godišnjeg Bugarina Grigora Dimitrova, a drugu mu je želju ispunio Rafael Nadal koji će biti njegov sljedeći suparnik. Nadal je sa 6:0, 6:1, 7:6 (4) nadigrao Čeha Tomaša Berdycha i tako stigao do svog 11. četvrtfinala na Australian Openu.  

"Bolje mu je da se spremi", poručio je Tiaofe legendarnom Španjolcu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.