Duarte napušta Osijek?

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

PORTUGALSKI stoper Andre Duarte pred potpisom je ugovora s mađarskim Ujpestom. Klubovi su dogovorili transfer i čeka se potvrda službenog odlaska 26-godišnjeg braniča koji se u Osijeku zadržao godinu dana. Osijek je, podsjetimo, Duartea doveo početkom prošle sezone na posudbu iz talijanskog drugoligaša Reggiane iz Reggio Calabrije.

Kasnije ga je i otkupio te s njim potpisao ugovor do kraja sezone 2025./26. Zasad je na 36 nastupa za momčad s Opus Arene. Nastupao je još za rumunjsku FC U Craiovu te portugalske Estrelu i Alvercu. Ujpest je prošle sezone zauzeo 10. mjesto ljestvice u mađarskom prvenstvu. Riječ je o klubu koji je već 108 uzastopnih godina dio najjačeg razreda mađarskog nogometa, a 20 puta bio je i prvak, posljednji put u sezoni 1997./98. Klubu je nedavno pristupio i bivši igrač Dinama Fran Brodić.

Podsjetimo, Osijek je nedavno napustio i argentinski napadač Ramon Mierez. Bio je igrač Osijeka od 2020., a otišao je u Al Jaziru, prvoligaša iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u transferu vrijednom tri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.