Duje Ajduković osvojio turnir u Španjolskoj

Foto: EPA

HRVATSKI teniski reprezentativac, 23-godišnji Duje Ajduković (134. igrač svijeta), osvojio je ATP Challenger koji se održao u akademiji Rafaela Nadala u španjolskom Manacoru. U finalu je nakon dva sata i 24 minute borbe preokretom s 4:6, 6:3, 6:4 pobijedio 22-godišnjeg Talijana Mattea Gigantea (175. igrač svijeta).

Obojica su osvojila po set s jednim breakom, Gigante prvi zahvaljujući oduzetom servisu Ajdukoviću kod rezultata 3:3, a Ajduković drugi nakon što je napravio break za 2:0, da bi u trećem setu, koji je trajao više od sat vremena, bilo mnogo više drame. Ajduković je stigao do prednosti 2:1, Gigante se vratio na 3:3, pa je Splićanin napravio novi break za vodstvo 5:4 i servis za meč. U tom posljednjem gemu Ajduković je iskoristio treću meč-loptu.

Za Ajdukovića je ovo treći naslov na razini ATP Challengera u posljednjih 13 mjeseci, i to iz petog finala. Ovom pobjedom osvojio je novih 75 ATP bodova te pokazao obećavajuću formu uoči Davis Cup susreta protiv Litve koji će se igrati 13. i 14. rujna u Varaždinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.