KOŠARKA

Durant i NBA zvijezde se razbudili nakon dva poraza. Razbili su Argentinu

Foto: Chase Stevens/Las Vegas Review-Journal via AP/Guliver

AMERIČKA košarkaška reprezentacija konačno je pobijedila. Nakon neočekivanih poraza od Nigerije i Australije, u trećoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre uvjerljivo je svladala Argentinu 108:80.

Najveće zvijezde momčadi Gregga Popovicha iznijele su najveći teret. Kevin Durant i Bradley Beal zabili su po 17 koševa, Zach LaVine 15, Damian Lillard 13, a Bam Adebayo 12 poena. Dok su njih petorica bili u igri, Amerikanci su stvarali razliku, a ostali su je održavali. Jayson Tatum nije igrao zbog lakše ozljede koljena.

Argentince je sa 16 koševa predvodio 41-godišnji senator Luis Scola, Nicolas Laprovittola dodao je 13, Facundo Campazzo 12, a Gabriel Deck 10 poena.

Durant je zabio dvije trice u prvim minutama, a momčad SAD-a šest u prvoj četvrtini, u kojoj je stvorila prednost od 14 razlike i do kraja ju samo nadograđivala.

Amerikanci su ispravili najveće boljke iz uvodnih dvaju poraza. Pogodili su 13 trica iz 29 pokušaja i dobili bitku u skoku (40-34), a Argentinu su ostavili na ispod 40% šuta iz igre.

Drugi težak poraz Argentine

Ipak, ovaj rezultat možda ne govori o toliko o reprezentaciji SAD-a, koliko argentinskoj, koja je u prvoj pripremnoj utakmici gotovo jednako uvjerljivo izgubila od Nigerije (94:71).

Visoka pobjeda donijela je malo mira momčadi Gregga Popovicha jer su američki mediji bili spremni na paniku u slučaju još jednog poraza. Do kraja priprema Amerikanci će odigrati još jednu utakmicu protiv Australije u petak navečer, a u nedjelju im je u generalki prije puta u Tokio protivnik Španjolska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.