HRVATSKA U POLUFINALU

Duvnjak: Sad na glavu

Foto: Pixsell

HRVATSKA je drugi krug Europskog prvenstva zaključila remijem sa Španjolcima 22:22 i u Stockholm u polufinale putuje neporažena.

Bilo je uoči ove utakmice kalkulacija s prvim i drugim mjestom, ali budući da su Norveška i Slovenija igrale nakon utakmice Hrvatske i Španjolske, zbrajanja i oduzimanja nije bilo. Nije to bila utakmica s prevelikim nabojem, ali vidjelo se da i jedni i drugi žele pobijediti. No, vidjelo se i da Hrvatska itekako može imati problema s reprezentacijom kao što je Španjolska.

"Nažalost, nismo bili pravi danas, barem do negdje 45. minute. Jednostavno, to nismo bili mi, ali ovo do kraja je bilo stvarno fenomenalno. Vratiti se nakon minus šest protiv ovakve ekipe je velika stvar. Hrstić, Brozović i Mamić su bili fenomenalni u obrani. Napravili smo im 8:1, nisu deset minuta dali gol. Žao mi je što ovaj moj zadnji šut nije ušao, ali nema veze", rekao nam je nakon utakmice kapetan Domagoj Duvnjak.

Hrvatska je protiv Njemačke gubila pet razlike pa je na kraju čudesno pobijedila. Španjolska je imala čak šest golova prednosti, ali se na kraju morala tresti za remi.

"To pokazuje kakav karakter ima ova naša ekipa", kaže Duvnjak dok briše znoj s čela.

On i suigrači znali su se nekad u završnim fazama turnira žaliti na umor, "teške noge" i nedostatak snage...

"Imam snage, itekako! Ali sad kreće novi turnir. Ovo što se događalo u zadnja dva tjedna se zaboravlja i sad je nova priča. Sve nam se poklopilo. Prvi cilj je bio prenijeti dva boda u Beč. Onda je cilj bio polufinale. Sve smo ostvarili, a uspjeli smo se i odmoriti u zadnje dvije utakmice. Nema tu prevelikih mentalnih priprema. Pa igraš polufinale Europskog prvenstva i zato si se i počeo baviti rukometom", kaže Duvnjak koji još nema zlato s hrvatskom reprezentacijom. 

Nek' smo svi živi i zdravi

Triput je osvajao srebro, a četiri puta broncu. Neki stariji kolege koji ga dugo prate kažu da nikad nije bio fokusiraniji. Je li sebi postavio neki cilj prije turnira?

"Vjerujte mi da nisam. Ja u svaki turnir uđem isto, sa željom da odigram najbolje što znam. Nekad je to dobro, nekad nije, ali ne osjećam nikakav pritisak. Na kraju krajeva, ovo je samo sport i najvažnije je da smo svi živi i zdravi. Nadam se da će Cindra i Kara biti dobro. To se stavi malo leda i u petak svi na glavu", rekao je Domagoj.

Prva prepreka na putu do zlata, a vjerojatno najveća je Norveška koja je u ovoj utakmici favorit.

"Nismo stvarno pratili što se događa u ovoj drugoj grupi. Malo smo u srijedu pogledali utakmice jer je bio slobodan dan. Nismo birali protivnike jer nismo znali s kim ćemo igrati. Svejedno je jer to je polufinale i moraš odigrati dvije perfektne utakmice ako hoćeš do kraja. Mi moramo biti koncentrirani na svoju obranu koja mora biti bolja nego što je bila protiv Španjolske. Bitno je da nismo izgubili nijednu utakmicu, ali sad sve kreće ispočetka", zaključio je kapetan reprezentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.