Dva bivša reprezentativca Francuske u finalu navijaju za Argentinu, navijači bijesni

Foto: EPA

FRANCUSKA ima priliku postati tek treća reprezentacija koja je obranila naslov svjetskog prvaka (nakon Italije i Brazila), a na drugoj strani stoji joj Argentina predvođena Lionelom Messijem, koji u zadnjem nastupu na svjetskim prvenstvima želi osvojiti svoju prvu titulu. 

Mnogi ljubitelji nogometa navijaju da Messi tako okruni svoju bogatu karijeru, a među njima su i dva bivša francuska reprezentativca. Prvi je legendarni David Trezeguet, koji je s Francuskom postao svjetski prvak 1998., dok je osam godina kasnije izgubio u finalu od Italije.

Trezeguet: Messi zaslužuje biti svjetski prvak

"Messi zaslužuje naslov svjetskog prvaka, a ovo mu je posljednja šansa da tako nešto ostvari. Ljudi sanjaju o tome, cijela Argentina igra za njega i odlično se slaže sa suigračima. Cijela momčad pokazuje požrtvovnu igru", izjavio je Trezeguet za AFP pa dodao:

"Francuska, međutim, ima dobre šanse za obranu naslova, a Kylian Mbappe sanja da pobijedi Messija. Ovdje je razlika u godinama, Leo je na kraju karijere, Mbappe tek počinje i oborit će svakakve rekorde."

Francuzi ogorčeni

S njim se slaže i Andre-Pierre Gignac, 37-godišnji nogometaš meksičkog Tigresa, koji je s Francuskom igrao na SP-u 2010. i Euru 2016. godine. "Ja sam Francuz, ali volio bih da Argentina osvoji Svjetsko prvenstvo jer je Leo Messi to zaslužio svojom karijerom. Ponaša se kao pravi lider na terenu i to je zaslužio", rekao je.

Navijači francuske reprezentacije ogorčeni su izjavama njihovih nekadašnjih napadača. Na društvenim mrežama dominiraju komentari u kojima ih se naziva "izdajicama" te "lažnim Francuzima". "Sramota je što su igrali za Francusku", naglašavaju mnogi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.