PLAY-OFF LIGE PRVAKA

Dva debitanta izborila Ligu prvaka, dva Hrvata ispala

Foto: Reuters

DANSKI Midtjylland i ruski Krasnodar prvi put u povijesti igrat će u skupinama Lige prvaka nakon što su danas u dramatičnim utakmicama izborili plasman.

Danski prvak je nakon 0:0 iz prve utakmice protiv praške Slavije u uzvratu slavio 4:1 iako je do 65. minute gubio 1:0. Česi su vodili golom Olayinke iz 3. minute da bi domaćini izjednačili lijepim golom Kabe.

Slavia do 82. minute imala prolaz

Slavia, za koju je mladi hrvatski reprezentativac Petar Musa ušao u 72. minuti, imala je prolazak sve do 82. minute kad je Holes igrao rukom u kaznenom prostoru. Kaba, strijelac izjednačujućeg gola, skoro je postao tragičar budući da mu je Kolar obranio kazneni udarac. Igra se nastavila, a onda je VAR dojavio da je Slavijin golman izašao s gol-crte i penal se morao ponoviti. Ovaj put ga je izveo Scholz koji je bio precizan iako je Kolar pročitao njegov udarac.

Bijesni Česi nakon toga su se raspali i do kraja su Onyeka u 88. i Dreye u 91. minuti zabili za konačnih 4:1 i povijesni ulazak Midtjyllanda u Ligu prvaka.

A povijest su ispisali i nogometaši Krasnodarara koji su u prvoj utakmici kod kuće pobijedili PAOK 2:1 i istim rezultatom slavili u uzvratu. Rusi su do vodstva došli u 73. minuti nevjerojatnim autogolom Michailidisa koji je petom zabio u vlastitu mrežu. 

Salzburg bez problema s Maccabijem

Grci su izjednačili samo četiri minute kasnije preko El Kaddourija, no već u sljedećem napadu zabio je Cabella i odveo Krasnodar u Ligu prvaka. Antonio Mirko Čolak je u igru ušao u 59. minuti, ali ni on nije mogao pomoći PAOK-u.

Ligu prvaka izborio je i Salzburg koji nije imao previše problema s Maccabijem iz Tel-Aviva. Austrijanci su u Izraelu slavili 2:1, a u uzvratu 3:1.

Ždrijeb skupina Lige prvaka je u četvrtak u Ženevi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.