Dvojica Hrvata impresionirala uoči završnice Lige nacija

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

NIKOLA VLAŠIĆ i Lovro Majer su, prema SofaScoreu, najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaši proteklog vikenda koji igraju u stranim klubovima. Obojica su dobila ocjenu 8.2. Vlašić je imao dvije asistencije u 4:0 gostujućoj pobjedi Torina protiv Spezije u 37. kolu Serie A, dok je Majer zabio u 2:0 pobjedi Rennesa protiv Monaca, čime je njegov sastav osvojio peto mjesto za kvalifikacije Konferencijske lige.

Podsjetimo, hrvatsku reprezentaciju u lipnju očekuje završnica Lige nacija, pa su ovakvi nastupi idealni uoči borbe za titulu. Izbornik Zlatko Dalić pozvao je Vlašića i Majera za utakmicu s Nizozemskom, a zatim i ogled za finale ili utakmicu za treće mjesto. Drugi polufinalni par čine Italija i Španjolska.

Tri slabije poznata hrvatska igrača među deset najboljih

Treće mjesto, s malo nižom ocjenom od vodećeg dvojca, zauzeo je Matej Delač (30), nekada veliki hrvatski golmanski talent, koji je danas član danskog AC Horsensa. Njih trojica jedini imaju ocjenu višu od 8.

Na četvrtoj poziciji našao se slabije poznati Danijel Miškić s ocjenom 7.8. Riječ je o 29-godišnjem veznjaku, danas članu ruskog Urala, koji je zabio Himkiju u ruskom prvenstvu. Prema Transfermarktu, karijeru je započeo u Sesvetama, zatim je nastupao za mlade uzraste Dinama i Lokomotivu. Igrao je za Celje i Olimpiju u Sloveniji, a  2018. otišao je u ruski Orenburg. U Uralu je od 2020.

Cvek jedan od najboljih u pobjedi protiv prvaka Feyenoorda

Lovro Cvek (27) i Dominik Oroz (22) također su slabije poznati hrvatski nogometaši. Cvek, veznjak Cluja, dobio je 7.7 u porazu od Farul Constante, dok je stoper Oroz bio jedan od boljih igrača Vitessea, koji je nizozemsko prvenstvo zaključio pobjedom nad prvakom Feyenoordom.

Cvek je igrao u Varaždinu, slovenskim klubovima Zavrču, Aluminiju i Celju, slovačkoj Senici, ukrajinskoj Zorji Luhansk i rumunjskom Cluju. Oroz ima hrvatsko državljanstvo, ali nastupao je za austrijske klubove. U Vitesseu je od 2022., kada je napustio Sturm Graz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.