Ecclestone: Utrke u Bahreinu će biti samo ako momčadi pristanu

MANJE od tjedan dana nakon što je Međunarodna federacija autosportova (FIA) vratila Veliku nagradu Bahreina u ovogodišnji kalendar Formule 1, utrka je ponovno postala i više nego upitna.

Prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone, koji je još do prije nekoliko dana bio najveći zagovaratelj natjecanja u Bahreinu, u srijedu je za BBC izjavio da je malo vjerojatno da će se utrka ove godine održati.

Podsjećamo, VN Bahreina je trebala biti uvodna utrka u aktualnu sezonu Svjetskog prvenstva, ali zbog političkih nemira i antivladinih prosvjeda u toj zemlji, povučena je iz kalendara. Motorsport vijeće FIA-e prošli je petak odlučilo da će se utrka ipak održati, i to 30. listopada, ali takva je odluka dovela do žestokih prosvjeda javnosti i samih momčadi Formule 1 budući da iz Bahreina svakodnevno dolaze vijesti o kršenju ljudskih prava.

Pritisak javnosti nagnao je i Ecclestonea da promijeni mišljenje.

"Nadamo se da će se mir vratiti u Bahrein i da ćemo u budućnosti tamo opet imati utrku, ali ona sada nije moguća. Raspored utrka se ne može mijenjati bez dogovora s momčadima, to je činjenica", izjavio je Ecclestone, očito svjestan da Udruga momčadi Formule 1 (FOTA) nema namjeru potvrditi povratak Bahreina u kalendar.

Fittipaldi sudac na VN Kanade

Emerson Fittipaldi, bivši dvostruki svjetski prvak u utrkama Formule 1, bit će jedan od trojice sudaca za Veliku nagradu Kanade, koja je na rasporedu sljedećeg vikenda.

Fittipaldi je utrke Formule 1 vozio od 1970. do 1980. godine, te je 1972. osvojio naslov svjetskog prvaka u Lotusu, a dvije godine kasnije u McLarenu. Bio je prvi svjetski prvak iz Brazila. Ukupno je upisao 14 pobjeda i 35 pobjedničkih postolja u karijeri.

Fittipaldi je kao FIA-in sudac debitirao baš prošle godine u Montrealu. U toj ulozi se lani pojavio i na utrci za Veliku nagradu Italije...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.