Eduardo: Hajduk je jači od Dinama!

NAPADAČ Arsenala Eduardo da Silva kaže da je spreman za predstojeće oglede u dresu Arsenala te ističe da je u HNL-u, favorit za naslov, Hajduk!

Iako se očekivao u utakmici Lige prvaka protiv Villareala i to barem u jednom dijelu, to se nije dogodilo. Kako stvari stoje, neće igrati ni protiv Chelseaja u polufinalu FA kupa na Wembleyju. 

Obzirom na sjajnu formu napadača te činjenicu da Andrej Aršavin u ovom natjecanju može nastupiti, hrvatskog reprezentativcu, kako se čini, ostat će samo mrvice.

No, Dudu se neda. Prezadovoljan je trijumfom protiv Villareala i očekuje nastup u sljedećim dvobojima.

"Velika je to stvar. Očekivali smo da ćemo proći, uhvatiti polufinale, ali priznajem da se nitko nije nadao da ćemo Villarreal slomiti s tako uvjerljivim rezultatom. Međutim, jedna stvar mora biti jasna, kad Arsenal igra kod kuće na Emiratesu, teško nas netko može pobijediti", rekao je Eduardo za SN.

Dudu ističe kako je Manchester United favorit u ogledu s Arsenalom u polufinalu Lige prvaka iako njegova momčad igra jako, jako dobro.

"Ne bježim od te konstatacije. Ali nećemo se dati. Ako nam se ukaže najmanja prilika, iskoristit ćemo je".

Situacija u Premiershipu je poprilično komplicirana. Tri momčadi figuriraju za naslov, no samo jedna će se na kraju okititi laskavom titulom. Tko je Eduardov favorit?

"Najradije bih da naslov osvoji Arsenal. Nažalost, to neće biti moguće. U toj situaciji volio bih da Premiership osvoji Liverpool! Ove sezone igraju odlično, dugo nisu uzeli naslov, zaslužili su ga".

HNL povremeno prati, ali ipak dovoljno da bi dao prognozu raspleta prvenstva.

"Ne znam kako bih vam najbolje objasnio. Pratim Prvu HNL i - ne pratim. Pratim samo rezultate, čitam ono što piše na internetu. Ne gledam utakmice hrvatskog prvenstva. Još ima dosta do kraja. Volio bih da naslov osvoji Dinamo. U Maksimiru sam proveo karijeru do dolaska u Arsenal. Međutim, mislim da će biti potpuno zasluženo ako naslov osvojiti Hajduk! Splićani igraju bolje, čini mi se da su jači od Modrih", zaključuje Eduardo.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.