Europa liga

EL: West Ham izbacio Sevillu, Jarmolenko junak. Frankfurt u 122. minuti prošao dalje

Foto: EPA

POZNATI su svi četvrtfinalisti Europa lige. Atalanta, Rangers, Barcelona, Braga, Lyon, Frankfurt i West Ham pridružili su se RB Leipzigu, koji je bez borbe prošao ruski Spartak iz Moskve (izbačen od UEFA-e). Najveće drame odvijale su se u Londonu i Frankfurtu. West Ham je preokrenuo Sevillinu 1:0 pobjedu nakon produžetaka i ukupnim rezultatom 2:0 prošao dalje.

Englezi su poveli u 39. minuti golom Tomasa Součeka pa se u produžetku riješilo pitanje konačnog pobjednika. Junak West Hama bio je Ukrajinac Andrij Jarmolenko, koji je zabio u 112. minuti ogleda za konačnih 2:0. Jarmolenko je ušao u 88. minuti umjesto Saida Benrahme. Svoj pogodak nije slavio. Nikola Vlašić utakmicu je odgledao s klupe West Hama, a Ivan Rakitić igrao je za Sevillu do 56. minute. Zamijenio ga je Oliver Torres.

Drama u Njemačkoj

Eintracht Frankfurt je izbacio Betis nakon produžetaka. Nijemci su iz Španjolske donijeli 2:1 pobjedu da bi u 90. minuti uzvratne utakmice u Frankfurtu Iglesias zabio za Betisovih 1:0. To je odvelo dvomeč u produžetke, a tamo je Betisov veznjak Guido Rodriguez u 122. minuti zabio autogol za konačnih 3:2 Nijemaca.

Hrvatski veznjak Kristijan Jakić odigrao je svih 120 minuta za domaću momčad. Lyon i Porto odigrali su 1:1, a dalje su prošli Francuzi ukupnom 2:1 pobjedom. Lyon je u vodstvo stigao golom Mousse Dembelea u 13. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Pepe. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.