Hrvatska reprezentacija

Engleski FourFourTwo nahvalio popis Zlatka Dalića, ali i istaknuo probleme

Foto: Guliver Images

ENGLESKI nogometni portal FourFourTwo analizirao je popis hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za predstojeće Europsko prvenstvo. Hrvatska će u skupini igrati upravo protiv Engleske, kao i protiv Škotske te Češke.

FFT se divi Modriću

FourFourTwo ističe da je Hrvatska u posljednje tri godine morala napraviti djelomičnu smjenu generacije, što nije nimalo lako za državu s malim bazenom igrača. Nije pomoglo ni Rakitićevo iznenadno umirovljenje nakon što su isto napravili Mandžukić i Subašić, ali FFT navodi da je Hrvatska, predvođena genijalnošću Luke Modrića, i dalje svojevrsna plutajuća mina i favorit iz sjene nadolazećeg Eura, unatoč neiskustvu pojedinih igrača.

FFT je pohvalio Dominika Livakovića i Nikolu Vlašića na zrelosti kojom su se prometnuli u najvažnije igrače u reprezentaciji, a također pišu da Mislav Oršić još uvijek leti na krilima zadivljujućeg hat-tricka Tottenhamu.

"Petković je ključan"

Novinari engleskog portala istaknuli su Brunu Petkovića kao čovjeka na kojeg se Zlatko Dalić oslanja, iako ga šira europska nogometna javnost još nije upoznala. Usporedili su ga s Olivierom Giroudom i naveli da Hrvatskoj svojim fizikalijama donosi dosad nedostupnu taktičku varijantu u ekipi punoj omalenih tehničara. Ključno je za Hrvatsku da on bude u svom najboljem stanju na Euru, kažu Englezi, ali i dalje imenuju Luku Modrića kao glavnog igrača, o kojem Hrvatska ovisi više nego ikad, posebice zbog Rakitićevog odlaska.

"Glavni problem je desni bek"

Kao glavni problem reprezentacije FFT je detektirao poziciju desnog beka. Upitno je koliko je Šime Vrsaljko spreman jer još od 2018. nije završio sezonu zbog neprestanih problema s ozljedama. Englezi kažu da Dalić nema adekvatnu zamjenu za njega i da ga to brine.

FourFourTwo je donio zaključak da Hrvatska igra u iznimno zahtjevnoj grupi s dva domaćina i revitaliziranom Češkom, ali da prolazak u osminu finala ne bi smio biti problem te da je to minimalno što hrvatska javnost očekuje. Ističu da je to dokaz koliko je reprezentacija napredovala i da Hrvatska ima dovoljno talenta da još jednom ode daleko na velikom natjecanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.