Engleski insajder: Oršić je koštao milijun eura po minuti

Foto: Profimedia

MISLAV ORŠIĆ (30) završio je katastrofalnu epizodu u Southamptonu. Nakon samo pola godine u engleskom klubu prešao je u Trabzonspor. Na tome je inzistirao Nenad Bjelica, trener turske momčadi. On je Oršića vodio u Dinamu prije tri godine i tada su obojica briljirali. 

Oršić je nakon sjajnih igara za Dinamo, posebno protiv engleskih klubova u eurokupovima, u zimskom prijelaznom roku prešao u Southampton. Englezi su ga doveli uz odštetu od 6 milijuna eura i s velikim očekivanjima. No završilo je obostranim debaklom. Oršić je u pola godine odigrao tek pet utakmica, a u prvenstvu samo šest minuta. Southampton je ispao iz Premiershipa. 

Jacob Tanswell, koji za ugledni Athletic prati Southampton, ovako se oprostio od Oršića: "Otišao je u Trabzonspor uz odštetu od 4 milijuna eura. U Southampton je došao s pedigreom, ali bilo je očito da ga nitko ne želi i da ne zna što bi s njim. Odlazi nakon samo šest mjeseci, nakon što je kao igrač plaćen šest milijuna eura u Premier League odigrao tek šest minuta."