Engleski mediji slave mali Fulham i sažalijevaju veliki Liverpool

NAKON što je Fulham uspio preokrenuti već izgubljenu situaciju, a Liverpool ispustiti finale Europa lige dio kojeg je bio osam minuta produžetka, engleski mediji u nebesa dižu Hodgsonovu momčad dok se u komentarima ispadanja Redsa miješaju bijes i sažalijevanje.

> Petrićeva genijalnost slaba utjeha HSV-u: Fulham u finalu Europa lige!

> Forlan u drami produžetka uveo Atletico u finale protiv Fulhama

"Davies kao Bergkamp i Cantona"

"Na početku drugog poluvremena nije se činilo da će Fulham preokrenuti rezultat, nakon što je Mladen Petrić iz slobodnjaka donio dvostruku prednost HSV-u, ali Hodgsonova momčad je svoj veličanstveno opipljivi optimizam uspjela pretočiti u veliku pobjedu. Oni koji su mislili da je Fulhamov vrhunac sezone bio kada su Juventusu u osmini finala utrpali četiri gola, gadno su se prevarili, jer ono što je sinoć viđeno na Craven Cottageu bio je vrhunac drame, a na vječnu radost navijača Fulhama i najveći su skeptici razuvjereni. Njihova je kampanja zapravo prava bajka, još od 3:0 pobjede u Vilniusu protiv Vetre u prvoj utakmici trećeg pretkola. Čini se kao da ih je sudbina predodredila da uzmu prvi veliki trofej u svojoj povijesti", piše Guardian posebno pohvalivši majstoriju Simona Daviesa kod drugog pogotka:

"Da je onakav potez napravio Dennis Bergkamp ili Eric Cantona, mjesecima ne bi silazili s naslovnica."

Isti list dotaknuo se, naravno, i Liverpoolova ispadanja u, s obzirom na situaciju u prvenstvu, ključnoj utakmici sezone: "Diego Forlan nanio je sinoć veću ranu Liverpoolu nego što je ikad učinio u dresu Manchester Uniteda. I tako je trebalo biti, Redsi su eliminirani od ekipe koja ima vrhunske tehničare u svim dijelovima momčadi. Ipak, ako je nešto u cijelo priči dobro za Liverpool, onda je to svakako činjenica da je svaka iluzija koju je o kvaliteti svoje momčadi gajio Benitez - razbijena. Dobio je Liverpool i Benayouna, koji je dokazao svoju klasu. Bilo je očekivati da će strpljenje biti bitno, to je jedna od najvažnijih stvari u ovakvim utakmicama. Benitez je podbacio i u taktičkom smislu, jer obrana je morala biti drukčije posložena (Mascherano je igrao desnog, a Johnson lijevog beka). Početna postava Liverpoola također nije bila idealna, ali Benitez tu ima jedno opravdanje - nije mogao računati na Fernanda Torresa."

"Liverpoolovi igrači ne mogu odgovoriti ambicijama, ovo je najgori oblik mučenja"

Mizernoj sezoni Liverpoola velik dio prostora posvetio je i Times: "Najgori je ovo oblik mučenja za Liverpool i Rafu Beniteza, igrači su sasvim demoralizirani nakon sezone koja nije donijela ništa osim boli. Linija između uspjeha i razočaranja je jako tanka, ali prečesto ove sezone Redsi padnu na krivu stranu. To nije slučajnost, to je ono što se dogodi kad momčad nije spremna odgovoriti ambicijama."

I Independent veliča povijesni uspjeh malog kluba iz zapadnog Londona osvrnuvši se na Liverpoolovo ispadanje: "Fulhamovi navijači posve zasluženo slave, jer njihov klub je nakon 18 utakmica u više od deset mjeseci stigao do velikog finala. Nije izgledalo da će na Craven Cottageu biti slavlje nakon što je Petrić zabio zapanjujući pogodak s 30 metara, a prije golova Daviesa i Gere imali su samo jednu šansu na utakmici. Pokazali su karakter i prigrabili nastup u finalu", piše Independent uz nezaobilazan dodatak: "Treba vidjeti je li sada konačno došao kraj Benitezovim europskim avanturama s Liverpoolom, a sinoćnja utakmica mogla bi imati veliki utjecaj na dvoboj s Chelseajem u Premiershipu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.