Engleski novinar objasnio zašto je Pukštas poseban igrač

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DEVETNAESTOGODIŠNJI američki veznjak Rokas Pukštas ove sezone nametnuo se kao jedan od najboljih igrača Hajduka i usprkos nedavnom produljenju ugovora prati ga niz zainteresiranih kupaca, a engleski mediji spominju mogući odlazak već u siječnju. Od klubova iz Premier lige prate ga još Arsenal, Manchester City, Chelsea i Newcastle, a Lyon, Paris Saint-Germain, AC Milan, Inter i Roma također su pokazali interes. Fabrizio Romano nedavno je govorio o njemu i interesu njemačkih klubova.

"Taj dečko je supertalentiran. Potpisao je novi ugovor do 2027. godine i trenutačno je jedan od najvećih talenata u hrvatskom prvenstvu, a znamo koliko talenata hrvatska liga proizvodi. Čini se da će taj američki dječak napraviti nešto posebno u budućnosti", rekao je Romano i dodao:

"Produžio je ugovor jer je sretan ondje i jer mu je povećana plaća, ali postoje klubovi koji ga prate, posebice njemački. Zapamtite njegove ime, on je vrlo, vrlo talentiran. Ljudi u Hajduku su sigurni da će on biti dio američke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2026. godine."

"Fizički je čvrst i tehnički potkovan"

Engleski novinar Ben Mattinson Pukštasu je posvetio poduži post na platformi X kako bi objasnio njegovu posebnost. "On je skriveni dragulj. Vrline su mu polivalentnost, igra glavom, ulasci u šesnaesterac, dribling, vođenje lopte, dueli, atletičnost i igra s obje noge.

Njegov profil je kompletan. Fizički je čvrst, tehnički potkovan, dobar u završnici, dobar u klizećim startovima, dobro čita igru i igra s obje noge. Zbog svestranosti može ispuniti više uloga, on je trenerov san", piše Mattinson.

"Treba popraviti selekciju dodavanja"

Ističe njegove fizikalije: "Pukštas je varljivo jak, nije krupan, ali ima izrazitu snagu u duelima. Dobro pozicionira svoje tijelo i ima osjećaj za tajming u kontaktu. Velika je prijetnja u tranziciji, on je atleta, njegova izdržljivost dopušta mu da igra presing cijelu utakmicu. 

Njegove fizikalije naročito se ističu u zračnim duelima. Ima odličan vertikalni odraz. Dobiva zračne duele s višim igračima i zabija puno golova na taj način. Najviše volim njegove ulaske u šesnaesterac, njegovo čitanje prostora je sjajno. Ono što treba popraviti je selekcija dodavanja. Pukštas je u 38 utakmica za Hajduk zabio sedam i asistirao za tri gola."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.