Engleski problemi s vratarima: Almunia uskoro čuva mrežu Capellove škvadre?

MREŽU engleske nogometne reprezentacije u nadolazećem dvoboju s našom reprezentacijom na Wembleyju u srijedu čuvat će Portsmouthov David James, ali engleski mediji već su počeli s raspravama o tome tko bi trebao braniti za Englesku na Svjetskom prvenstvu.

Tako pored Jamesa kao najizgledniji kandidati za "jedinicu" Gordog Albiona u Južnoafričkoj republici figuriraju West Hamov Robert Green, Van der Sarova zamjena u Manchester Unitedu Ben Foster, suigrač našeg Nikole Kalinića iz Blackburna Paul Robinson, zatim Scott Carson iz West Bromwicha i Wiganov Chris Kirkland te kao šećer na kraju - vratar Arsenala Manuel Almunia.

Zamjenik kapetana Arsenala i finalist Lige prvaka nema mjesta u Furiji

Almunia je Španjolac po rođenju koji je stekao englesko državljanstvo budući da je već šest godina član Topnika. Ističe se kako je "Almunia s godinama sazreo i postao jedan od najkonstantnijih vratara u Premiershipu, zamjenik je kapetana u Arsenalu, a ima i iskustvo igranja u finalu Lige prvaka. Ali niti to mu nije dovoljno da zavrijedi poziv španjolskog izbornika, prednost u reprezentaciji europskih prvaka imaju Casillas, Reina i Valdes."



Navodi se i Capellova izjava kako neće zvati Almuniju uz jedan od primjera kako engleski izbornik često zna promijeniti mišljenja: "Slično je bilo i s Davidom Beckhamom koji je pod Capellovim vodstvom grijao klupu u madridskom Realu, a kasnije je opet dobio poziv u reprezentaciju nakon što ga je Capello već bio prekrižio."

Jamesov problem godine, Greenov loše izdanje protiv Slovenije

Ipak, kako sada stvari stoje, engleska bi vrata na jugu Afrike trebao čuvati David James: "Portsmouthov vratar ima najviše šanse, a njegov su jedini problem godine budući da će u vrijeme odigravanja Svjetskog prvenstva imati 40", pišu Englezi.


Od ostalih kandidata najviše je prostora posvećeno Benu Fosteru, vrataru Manchester Uniteda: "Foster je iskoristio ozljedu Van der Sara i prigrabio jedinicu Crvenih đavola. Činjenica da mu je Sir Alex Ferguson dao prednost pred iskusnim Kuszczakom zasigurno mu je dala dodatno samopouzdanje. Branjenje Unitedova gola dat će mu iskustvo koje je toliko potrebno, ali ipak će uskoro ili preseliti na klupu ili će biti poslan negdje na posudbu", napominje se skori povratak Van der Sara na gol Manchester Uniteda.



"Utakmica protiv Slovenije bila je četvrti nastup Roberta Greena u početnoj postavi reprezentacije. West Hamov vratar dokazao je da posjeduje talent, konstantniji je od Jamesa, ali je njegova pogreška kod gola Slovenaca ipak bacila sumnje u njegove mogućnosti", stoji u analizi Greenovih šansi da uskoro istisne Jamesa.

Paul Robinson i Scott Carson vratari su koji su se "proslavili" protiv Hrvatske u prošlim kvalifikacijama i nema sumnje kako bi splet ozljeda i katastrofalnih izdanja preostalih vratara predstavljali jedini način da opet stanu na gol Engleske dok je Chris Kirkland, "vratar koji je imao sve predispozicije da postane broj jedan drastično snizio kvalitetu svojih nastupa".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.