Englez je 10 puta igrao protiv Modrića. Pred finale Lige nacija posvetio mu je tekst

Foto: Profimedia

DANNY MURPHY, bivši veznjak Liverpoola, Tottenhama, Fulhama i Blackburna, napisao je odu Luku Modriću, a objavio ju je engleski Daily Mail. Mi je prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem želim Luki Modriću svu sreću u utakmici protiv Španjolske u kojoj će pokušati svoju veličanstvenu karijeru okruniti prvim međunarodnim trofejem. Nema puno igrača s kojima sam dijelio teren a da im i dalje dobro ide, ali Modrić i s 37 godina prkosi svakoj logici.

Moja posljednja utakmica u Premier ligi je bila pobjeda Spursa nad Fulhamom. Tada sam imao godina kao on sada i bio na godinu dana od odlaska u mirovinu, a on je osvajač Lige prvaka s Realom pet puta, igrao je finale SP-a i osvojio Zlatnu loptu...

Igrao sam protiv Modrića čak deset puta. Kad je tek došao u Englesku, bio je jako nevin igrač, kasnije je tek počeo dominirati utakmicama i diktirati ritam ostalima. Tijekom njegove posljednje sezone smo u svlačionici razgovarali o tome gdje bi mogao završiti kad ode iz Tottenhama jer je bilo jasno da je spreman za velike stvari.

Volio sam ga kao protivnika jer nikad nije tračao igrače ni kukao sucima. Ako ste protiv njega osvojili loptu normalnim klizećim startom, Modrić se nije bezveze valjao i tražio faul. Nisam siguran koliko će Jude Bellingham savjeta dobiti od Modrića, ali će sigurno puno naučiti samo gledajući Luku kako igra i ponaša se na terenu.

Znam da je Luka osvajao veće trofeje od Lige nacija, ali navijat ću za njega da napokon u dresu Hrvatske oko vrata stavi zlatnu medalju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.