Englezi: Gvardiol je iznervirao Guardiolu. Kad će se Pep urazumiti?

Foto: EPA

MANCHESTER CITY na gostovanju je pobijedio Tottenham 1:0 u šesnaestini finala FA kupa. Jedini pogodak na utakmici postigao je Nathan Ake u 88. minuti, čime se momčad trenera Pepa Guardiole plasirala u osminu finala. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijeli dvoboj za branitelje naslova i obojica su zaradila žuti karton.

Dio engleskih medija dao je ocjene svim igračima, pa tako i hrvatskim reprezentativcima. Evo što su napisali Goal, Daily Mail, Manchester Evening News, 90min, Cityxtra i Manchester World. Prema SofaScoreu, Gvardiol je dobio 7.6, a Kovačić 7.2. Ake je dobio najviših 7.7 u sastavu Cityja.

Izvor: SofaScore

Goal: Gvardiol 5, Kovačić 8

Goal je Gvardiolu, koji je ponovno igrao na lijevom boku, dao ocjenu 5 i napisao: "Još jedan prosječan nastup. U napadu nije bio prijetnja, ali se nametnuo u obrani. Kada će se Guardiola urazumiti i staviti ga na stopera?"

Kovačiću su dali 8, najvišu ocjenu u sastavu Cityja: "Kovačić je bio najbolji igrač Cityja. Izvanredan je na lopti i dobro se postavljao kada je trebalo zaustaviti kontre Tottenhama."

Daily Mail: Gvardiol 5.5, Kovačić 7.5

Daily Mail je Gvardiolu dao 5.5. Taj engleski medij navodi: "Gvardiol još uvijek uči kako igrati na lijevom boku, a Guardiolu je povremeno uzrujavao svojim postavljanjem."

Kovačić je dobio visokih 7.5, što je nakon Akea, koji je dobio 8, najbolja ocjena među Guardiolinim igračima. "Ovo je možda bila Kovačićeva najbolja utakmica za City. Progresivniji je s loptom u nogama i ciljano je išao u napad", opisao je Daily Mail.

Manchester Evening News: Gvardiol 6, Kovačić 8

Manchester Evening News ocijenio je Gvardiola sa 6. "Još jedan zanimljiv nastup na lijevoj strani. Dobro je surađivao s Philom Fodenom i Oscarom Bobbom, pri čemu nije dopuštao da mu suparnici naštete", napisali su.

Mančesterski medij također hvali Kovačića, kojem je uz Akea dao najvišu ocjenu 8. "Izgledao je kao najbolji igrač Cityja. Prolazio je kroz vezni red i izbacivao igrače Tottenhama", smatraju u Manchester Evening Newsu.

90min: Gvardiol 6, Kovačić 7

Gvardiol je prema 90min dobio 6 uz opis: "Guardiola je tijekom cijele utakmice davao upute Hrvatu, naizgled iznerviran njegovim pozicioniranjem i nedostatkom agresivnosti."

Kovačić je dobio 7 i time je i prema ovom mediju među boljima jer je samo Ake dobio 8. "Čim je nastupilo zatišje, Kovačić se probudio. Probijao je sredinu s prepoznatljivom veličanstvenošću", objavio je 90min.

Manchester World: Gvardiol 6, Kovačić 8

Lokalni Manchester World dao je Gvardiolu 6. Smatra da je bio "pouzdan u obrani", dok u "napadu nije ponudio mnogo toga".

S druge strane, Kovačić je dobio 8 te je proglašen najboljim igračem mančesterske momčadi. "Vjerojatno Cityjev najbolji igrač. Veznjak je izveo nekoliko impresivnih akcija kroz sredinu te je dobro povezivao igru", napisao je Manchester World o Kovačiću.

Cityxtra: Gvardiol 7.5, Kovačić 7.5

Cityxtra dao je Gvardiolu najvišu ocjenu od ovdje navedenih medija - 7.5. "Gvardiol je nastavio s upitnim reakcijama u situacijama u kojima se na širokom prostoru nalazi sa suparnikom, ali istaknuo se odličnim dodavanjima u napadačkom dijelu. Ovaj tip je stoper", smatra Cityxtra.

Akea su proglasili igračem utakmice i dali mu 8, dok je Kovačić dobio 7.5. "Mučio se s obrambenim dijelom, ali bio je užitak gledati njegova probijanja kroz sredinu terena", naveli su.