Englezi Gvardiola smatraju krivcem za ovaj gol. Pogledajte situaciju

Screenshot: Arena Sport

MANCHESTER CITY pobijedio je Burnley 3:1 na stadionu Etihad u 22. kolu Premier lige. Julian Alvarez postigao je dva pogotka u prvom poluvremenu, dok je treći dodao Rodri na početku drugog. Gosti su jedini gol zabili u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. David Fofana je na desnoj strani bio u jedan na jedan situaciji s Joškom Gvardiolom, kojeg trener Pep Guardiola i dalje koristi kao lijevog bočnog iako je po prirodi stoper.

Fofana je čekao i čekao, a zatim pretrčao hrvatskog reprezentativca, ušao u kazneni prostor i dodao na prvu stativu, gdje je do lopte došao strijelac Ameen Al Dakhil. Engleski mediji Goal, Manchester Evening News, 90min i Manchester World smatraju da je Gvardiol trebao bolje reagirati u toj situaciji, koju možete vidjeti ispod.

Što kažu Englezi?

Manchester Evening News dao je Gvardiolu ocjenu 5: "Nije išao naprijed kao u prijašnjim utakmicama ove sezone te je Burnley preko njegove strane zabio kasni gol."

Goal mu je također dao 5: "Većinu utakmice bio je moćan na obje strane terena. Savršeno je startao na Lylea Fostera i bio blizu postizanja pogotka. No, ocjena je niža jer ga je suparnik prelako prošao prilikom postizanja utješnog pogotka Burnleyja."

Izvor: SofaScore

90min je Gvardiola ocijenio sa 6: "Odlazio je naprijed iako nije namjestio nišanske sprave. Prelako su ga prošli prilikom postizanja pogotka."

Manchester World mu je isto dao 6: "Bio je napadačka opasnost Cityja na lijevoj strani. Dobro je surađivao s Dokuom. No Gvardiol je kriv za Burnleyjev gol jer je dopustio Fofani da ga prođe i prelako uđe u kazneni prostor."

Daily Mail mu je, pak, dao solidnih 7.5, istaknuvši da je "igrao s najviše samopouzdanja otkako je za 90 milijuna eura došao iz RB Leipziga".

Eurosport i Sky Sports su Gvardiola ocijenili sa 7 te nisu, poput ostalih, istaknuli njegovu reakciju s kraja utakmice. SofaScore mu je dodijelio 7.5 i time je bio među bolje ocijenjenim igračima Cityja.

Gvardiol u Cityju igra na lijevom boku iako je zapravo stoper

Gvardiol je u ljeto 2023. stigao u City u transferu vrijednom 90 milijuna eura, čime je postao najskuplji stoper u povijesti. Dosad je upisao 26 nastupa, i to uglavnom na lijevom boku. Brojni mediji već su zazivali da ga se postavi na središnjeg braniča, što on inače i jest.