Englezi: Igrač optužen za silovanje odlazi u Serie A za 40 milijuna eura

Foto: EPA

MLADI napadač Manchester Uniteda Mason Greenwood (22) u netom završenoj sezoni odlično se snašao na posudbi u Getafeu. U 36 nastupa za madridski klub zabio je 10 i namjestio šest golova te tako počeo ponovno graditi igračku karijeru nakon godinu i pol dana duge pauze zbog optužbi za silovanje i fizičko nasilje.

Iako je još pod ugovorom s Manchester Unitedom koji traje do 2025. godine, Greenwoodova karijera na Old Traffordu, a vrlo vjerojatno i u engleskoj reprezentaciji, završena je. Simon Jones s portala DailyMail piše kako je Juventus ponudio 40 milijuna eura za Engleza, ali da transfer nije blizu realizacije jer je zainteresiran i Napoli.

Greenwood na sudu nikada nije osuđen jer su svjedoci naglo odustali od iskaza, ali indicije protiv njega i dalje su snažne pa je prošlog ljeta nekoliko engleskih klubova pod pritiskom javnosti odustalo od pokušaja da ga dovedu.

Njegova sadašnja žena objavila audiosnimke silovanja

Greenwood je u siječnju 2022. suspendiran nakon što ga je njegova djevojka Harriet Robson optužila za seksualno i fizičko zlostavljanje. Robson je na Instagramu objavila snimke hematoma i masnica na svom tijelu, a objavila je i audiosnimku na kojoj se čulo kako je muškarac čiji glas jako podsjeća na Greenwooda prisiljava na seksualni odnos. 

Nogometaš je ekspresno uhapšen, a United ga je suspendirao i udaljio iz prve ekipe. Greenwood je kratko vrijeme bio u zatvoru, a potom je pušten da se brani sa slobode. Ubrzo je prekršio uvjete otpuštanja iz pritvora tako što je kontaktirao, a navodno i prijetio Robson, pa je ponovno uhapšen, nakon čega je platio jamčevinu i uskoro se opet našao na slobodi.

Uoči samog suđenja dogodio se obrat. Robson i ostali svjedoci naglo su odustali od davanja iskaza i Greenwood je automatski oslobođen zbog nedostatka dokaza. On i Robson su obnovili vezu i nešto kasnije dobili dijete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.