Englezi: Kovačićev alarm za uzbunu. Bernardo ga je upozorio

Foto: Profimedia

GLASINE su ljetos povezivale Bernarda Silvu s Barcelonom, no portugalski veznjak ostao je u Manchester Cityju na veselje trenera Pepa Guardiole. Manchester Evening News u tekstu naslova "Bernardo Silva šalje važno upozorenje dvojici suigrača" piše da je Silva podigao kvalitetu igre u posljednjim utakmicama i tako nadomjestio ozlijeđenog kapetana Kevina De Bruynea.

Smatraju kako je Silva pomogao i Julianu Alvarezu, koji se pomalo iznenađujuće prometnuo u jednog od važnijih igrača mančesterskog kluba. Silva je tako postao glavni Rodrijev partner u sredini Cityjevog veznog reda, nastavlja engleski medij.

"Silva je u posljednje četiri utakmice igrao na dubljoj poziciji u veznom redu te je igrao od jednog do drugog šesnaesterca. Briljirao je i tako natjerao Matea Kovačića i Matheusa Nunesa da se bore za minute. To je alarm za uzbunu dvojice ljetnih pridošlica", piše Manchester Evening News.

"Bernardo je poslao poruku Kovačiću i Nunesu"

"City Kovačića ne koristi kao prije utakmice s Arsenalom, u kojoj je imao sreće što nije dobio crveni karton. Otada je započeo samo jednu utakmicu Premier lige, ali i obje protiv Young Boysa", nastavlja Manchester Evening News, dodajući kako ni Nunes ne igra na razini koju je pokazao kada je došao.

"Bernardo je propustio samo pet ligaških minuta od poraza od Wolverhamptona te je u tom periodu zabio dva i asistirao za jedan pogodak. Na taj je način poslao poruku upozorenja Nunesu i Kovačiću, poručivši im da cijelo vrijeme moraju biti na vrhunskoj razini ili će izgubiti mjesto", stoji u tekstu engleskog medija, koji potom zaključuje:

"Potrebno je pokazati glad u momčadi koja je prošle sezone osvojila trostruku krunu. Neupitno je da su Nunes i Kovačić to učinili. Možda još uče što je potrebno raditi da bi bilo dio stroja koji pobjeđuje. Dugogodišnji igrač Bernardo može ih voditi primjerom."

City je Kovačića platio 29 milijuna eura

Kovačić je ljetos za 29 milijuna eura stigao u City iz Chelseaja, potpisavši ugovor do 2027. godine. Dosad je upisao 13 nastupa. Nunes je u transferu vrijednom 62 milijuna eura došao iz Wolverhamptona te potpisao petogodišnji ugovor. Portugalac je sada na 12 odigranih utakmica tijekom kojih je zabilježio dvije asistencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.