Englezi nakon razbijanja Crnogoraca: Lijepa noć postala je ružna zbog rasizma

Foto: EPA-EFE

ENGLESKA je razbila Crnu Goru u Podgorici 5:1 i tako uvjerljivo krenula u kvalifikacije za Euro 2020., uz gol-razliku 10:1 i dvije pobjede.

Prethodno je pala Češka na Wembleyju 5:0 i za Garetha Southgatea i njegove nogometaše to je savršen start. No u Podgorici im nije bilo ugodno, i to zbog nečeg što nema veze s nogometom.

Kad je pred kraj utakmice Danny Rose dobio žuti karton, domaći navijači rasistički su ga izvrijeđali.

"Da, definitivno sam čuo uvrede s tribina kada je Rose dobio žuti karton u finišu utakmice. Nema sumnje da se to dogodilo. To je neprihvatljivo. Mi ćemo se pobrinuti da to bude prijavljeno, moramo zaštititi svoje igrače", rekao je engleski izbornik.

Engleski mediji također u prvi plan stavljaju rasizam.

"Prelijepa noć za Englesku postala je ružna. Nakon početnog zaostatka dali smo Crnoj Gori pet golova, ali ono što zabrinjava je to što je Danny Rose izgledao kao da trpi rasističko skandiranje nakon žutog kartona. Raheem Sterling je reagirao povlačenjem ušiju poslije petog gola, je li to bila reakcija na nešto što je čuo? Crnogorski navijači koji su stajali iza gola ljutito su reagirali bacivši na njega upaljač i to će morati imati odgovarajuće odgovore od UEFA-e. Crna Gora je obećala paklenu atmosferu, a umjesto toga Engleska je pokazala što je pakleno dobra momčad pod vodstvom Garetha Southgatea", piše Telegraph.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.