Englezi o Perišiću: Savršen, briljantan, vječan, superioran...

Foto: Profimedia

IVAN PERIŠIĆ oduševio je navijače i engleske novinare asistencijom za prvi gol Tottenhama u pobjedi 4:0 kod Crystal Palacea u 19. kolu Premiershipa. Nakon prvog poluvremena bez golova, u kojem je domaćin bio opasnija momčad, gosti su poveli na početku drugog.

"Samo 17 utakmica od prve i čak 8 asistencija. Nije loše za besplatnog"

U 48. minuti Perišić je s lijeve strane savršeno centrirao, a Harry Kane to pretvorio u gol. Perišić je tako mjesec prije 34. rođendana nastavio s odličnim učinkom u Tottenhamu. Jedan navijač Spursa ovako ga je sažeo: "Perišić je u samo 17 nastupa kao starter namjestio čak 8 golova. Nije loše za igrača koji je došao besplatno."

Perišić je naime ljetos prešao iz Intera u Tottenham bez odštete, a na polovici sezone u novom klubu ima samo jednu asistenciju manje nego u cijeloj prošloj sezoni u Interu. Englezi hvale potez kojim je poveo Tottenham prema pobjedi. Guardian piše: "Perišić je probio stranu trkom s pozicije lijevog wing-backa, nakon čega je savršeno centrirao za Kanea, kojem nije bilo teško zakucati glavom iz blizine.

"Osloboditelj Tottenhama"

Perišić je tako donio gol koji je oslobodio Tottenham jer ovo im je prvi put u 11 utakmica da su zabili prvi gol na meču." Evening Standard također hvali Perišića: "Briljantnim centaršutom poslužio je Kanea za gol i tako u najboljem trenutku podsjetio na svoju vječnu kvalitetu." 90min piše:

"Perišić je još jednom dokazao da superiorno centrira tako što je namjestio prvi gol Spursa." Čak i Goal, koji kritizira Perišića: "Ni blizu svojih sjajnih partija i jedva da je zalutao na teritorij Palacea" dodaje: "ali i ovaj put je napravio ono što stalno radi - namjestio gol".

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE PERIŠIĆ NAMJESTIO GOL