EPICENTER 2017 G2 Esports i FaZe slavili u najjačim mečevima prvog dana

Foto: Epicenter

Prvi dan EPICENTER 2017 CS:GO turnira nije nimalo razočarao. U četiri serije na dvije dobivene vidjeli smo odlične poteze i zanimljive mečeve. Najbolji meč dana odigrali su Gambit i FaZe Clan, u kojem je na kraju slavio FaZe, a derbi između G2 Esportsa i Astralisa, otišao je na stranu francuske ekipe. 

EPICENTER CS:GO 2017 Nevjerojatna konkurencija u borbi za pola milijuna dolara
 
Prvi dan natjecanja otvorili su SK Gaming i Virtus.pro. Dvije ekipe koje u posljednje vrijeme ne ostvaruju željene rezultate susrele su se u prvom meču skupine A. SK Gaming, koji ovaj turnira igra s boltzom umjesto felpsa, pokazao je da su i dalje jedna od najboljih ekipa na svijetu. Bez većih problema pregazili su legendarne Poljake prepustivši im samo 12 rundi na dvije mape. 
 
Drugi meč dana između G2 Esportsa i Astralisa trebao je biti prava poslastica, a tako je i počeo. Andreas "Xyp9x" Højsleth otvara na Cacheu s aceom i uzima prvu rundu svojoj ekipi. Astralis ubrzo prelazi u vodstvo i ne dopuštaju francuskoj ekipi da uspostavi ekonomiju. Međutim, kod rezultata 9-2 budi se G2 Esports i uzimaju posljednje četiri runde prvog poluvremena. Na strani terorista G2 Esports nastavlja s dobrim igrama, odjednom čitavi tim odlično pogađa i osvajaju sve duele, da bi na kraju završili povratak i pobijedili prvu mapu s rezultatom 16-13. 
 

 
Na Infernu smo gledali potpuno drugačiju situaciju. G2 Esports je doslovno pregazio Astralis s rezultatom 16:4, bez da su Danci imali ikakvu priliku vratiti se u meč. Dan "apEX" Madesclaire je ponovo na Infernu odigrao partiju života, kao da je na tim ulicama odrastao kao mali. Za najboljeg igrača čitavog meča proglašen je Kenny "kennyS" Schrub.
 

 
FaZe Clan i Gambit su trebali odigrati zanimljiv meč, ali FaZe je bio veliki favorit. Bez poraza u posljednjih 15 mečeva na LAN-u i kao najbolja ekipa na svijetu, mnogi su očekivali da će FaZe uvjerljivo slaviti protiv Gambita. Međutim, Gambit prvu mapu otvara s 13-2 na Trainu na CT strani, da bi iduće poluvrijeme FaZe uzvratio istom mjerom, što nas je odvelo u produžetke. Na kraju Train odlazi na stranu Gambita rezultatom 19-16.
 

 
Na Infernu FaZe pokazuje da su ipak oni bolja ekipa te s otvaraju mapu s rezultatom 12-3, ali ovoga puta nije bilo magičnog povratka protivničke ekipe. Gambit je na početku drugog poluvremena uzeo četiri runde, da bi na kraju izgubili rezultatom 16-7. 
 
Sve se odlučivalo na Cacheu, mapi koji trenutna postava FaZe baš i ne voli. Razlog tome je dovođenje Ladislava 'GuardiaNa' Kovácsa, koji u svom prijašnjem timu tu mapu nije igrao. Ovoga puta gledamo poprilično izjednačen meč. Na kraju poluvremena ipak vodi FaZe, ali s minimalnom prednošću. Čak su i došli do situacije 15-13 i imali dvije runde za pobjedu, ali Mihail "Dosia" Stolyarov to ne dozvoljava i opet gledamo produžetke. Nakon dva produžetka ipak slavi FaZe i za to je najzaslužniji Nikola "NiKo" Kovač s nekoliko fenomenalnih poteza.
 

 
Posljednji meč prvog dana igrali su North i Team Liquid. Američka ekipa dobro je otvorila seriju i slavila na Infernu rezultatom 14-16. Ipak, sve je ostalo samo na tome. Mirage i Cobblestone odlaze na stranu Northa predvođeni odličnim Kristianom "k0nfigom" Wieneckelom, koji je na tri mape napravio čak 73 killa. 
 
Turnir se nastavlja u srijedu 25. listopada. Natjecanje će napustiti dvije ekipe, a dvije će osigurati prolaz u polufinale. Evo kako izgleda raspored
 
10:00 Virtus.pro vs. Gambit
13:00 Astralis vs. Team Liquid
 
16:00 SK Gaming vs. FaZe Clan
19:00 G2 Esports vs. North
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.