Eredivisie: Luis Suarez donio Ajaxu pobjedu, Feyenoord izgubio od fenjeraša

NOGOMETAŠI Ajaxa pobijedili su u Kerkradeu Rodu 2-1 u prvoj nedjeljnoj utakmici 29. kola nizozemskog prvenstva. Time se Ajax približio na bod zaostatka drugom Twenteu.

Igrač utakmice bio je Urugvajac Luis Suarez u redovima Ajaxa koji je već u 2. minuti zabio prvi pogodak na utakmici, a potom je asistirao Aissattiju za 2-0 amsterdamske momčadi.

Suarez je time došao do brojke od 17 pogodaka u Eredivisiji, što je četiri manje od vodećeg strijelca lige El Hamdaouija iz AZ Alkmaara. Ajax je, pak, upisao 19 pobjedu u prvenstvu, te osmu u gostima

Dario Cvitanić, potencijalni hrvatski reprezentativac, ušao je u igru za Ajax u 78. minuti, dok Darko Bodul nije konkurirao za ogled.

Poraz Feyenoorda kod fenjeraša

Taman kad se činilo da su se napokon konsolidirali u jednoj upropaštenoj sezoni, nogometaši Feyenoorda ponovno su neugodno iznenadili.

Izgubili su 2-1 kod Volendama, posljednjeplasirane momčadi nizozemskoga nogometnog prvenstva, u utakmici 29. kola.

U vodstvo su došli pogotkom iskusnog Roya Makaaya, njegovim devetim u sezoni, u desetoj minuti. Dvama je golovima, u 58. i 82. minuti, na 2-1 preokrenuo Van Dijk.

Slavnoj momčadi iz Rotterdama ovo je prvi poraz nakon serije od pet uzastopnih utakmica koje su završili neporaženi (tri pobjede, dva remija).

Eredivisie, 29. kolo:

Volendam – Feyenoord 2-1 (Van Dijk 58, 82 / Makaay 10)

Vitesse – De Graafschap 0-0

Willem II – NAC 2-0 (Zijler 59, Mourad 85)

Roda - Ajax 1-2 (Cisse 72 / Suarez 2, Aissatti 66)

Redoslijed: 1. AZ Alkmaar 73, 2. Twente 62, 3. Ajax 61, 4. Heerenveen 55, 5. PSV 52...

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.