ESPN: Lako je izdvojiti Gvardiola, ali što je s Majerom?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

EUROPSKO PRVENSTVO počinje u petak utakmicom domaćina Njemačke i Škotske, dok će Hrvatska svoj prvi susret protiv Španjolske odigrati u subotu u 18 sati na Olimpijskom stadionu. Momčad izbornika Zlatka Dalića potom u skupini B očekuju utakmice s Albanijom (19. lipnja, 15 sati) i braniteljem europskog naslova Italijom (24. lipnja, 21 sat).

ESPN je napravio pregled svih reprezentacija koje sudjeluju na Euru, pa tako i Hrvatske. Glavnom zvijezdom smatraju kapetana Luku Modrića (38), koji je momčad predvodio do drugog i trećeg mjesta na svjetskim prvenstvima. "Modrić na svoje osmo veliko natjecanje s Hrvatskom dolazi svjež nakon što je pomogao Real Madridu doći do još jedne Lige prvaka. I dalje je jedan od najboljih svjetskih veznjaka i unatoč tome što će u rujnu napuniti 39 godina, predvodit će Hrvatsku u Njemačkoj", piše ESPN.

"Majer bi jednoga dana mogao stati u Modrićeve goleme cipele"

Kao igrača koji bi se mogao probiti i pokazati kao zvijezda istaknuli su veznjaka Lovru Majera (26). "Hrvatska momčad izgrađena je oko poznatih imena koja su je odvela do finala Svjetskog prvenstva 2018., ali imaju mlade igrače koje predvodi Joško Gvardiol.

Lako je njega izdvojiti kao igrača koji će se probiti kao nova zvijezda, unatoč tome što ima samo 22 godine, s obzirom na to da je jedan od najboljih braniča na svijetu.

A što je s Majerom iz Wolfsburga? Hrvatska ima mlađe igrače na koje treba paziti, poput veznjaka Luke Sučića, ali Majer je taj koji će vjerojatno dobiti više minuta. Klasičan je ofenzivni veznjak koji bi jednoga dana mogao stati u Modrićeve goleme cipele", piše ESPN.

"Prošla su vremena u kojima je Mario Mandžukić bio njihov istaknuti napadač"

ESPN u svojem pregledu ima segment u kojem iznosi mišljenje zašto neka reprezentacija neće osvojiti Euro. O Hrvatskoj pišu: "Nalazi se u brutalnoj skupini sa Španjolskom i Italijom. Nikad nije pobijedila u nokaut-fazi na Euru. Postoji par upitnika oko postave i treba vidjeti tko će biti u napadu.

Prošla su vremena u kojima je Mario Mandžukić bio njihov istaknuti napadač, stoga će se osloniti na kombinaciju Ante Budimira i Andreja Kramarića. Kramarića su u prošlosti koristili kao napadača unatoč tome što je više volio igrati na krilu, dok je Bruno Petković također igrao izvan pozicije.

Postavlja se i pitanje spremnosti Ivana Perišića jer je kao jedan od glavnih oslonaca reprezentacije ranije tijekom sezone pretrpio puknuće križnog ligamenta. Vratio se igranjem u splitskom Hajduku, ali teško je očekivati da je u idealnom stanju."

"Dojam je da je ovo posljednji ples generacije s Modrićem i Perišićem"

Dvije reprezentacije iz svake skupine prolaze u nokaut-fazu Europskog prvenstva, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. ESPN vjeruje da Hrvatska može nanizati pobjede u doigravanju ako prođe grupnu fazu. 

"Dojam je da je ovo posljednji ples generacije s Modrićem i Perišićem. No, Hrvatska ima stabilnu jezgru s Mateom Kovačićem uz Modrića u vezi, Gvardiolom, Josipom Stanišićem i Josipom Šutalom u obrani te Dominikom Livakovićem na golu.

Svi su oni pod vodstvom izbornika Dalića, koji ih vodi od 2017. i koji poznaje momčad u dušu. Dakle, Hrvatska bi mogla daleko na Euru, ali prvo će morati proći skupinu", zaključuje ESPN u svojem pregledu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.