ESPN objavio čiji će navijači stvoriti ludnicu na Euru. UEFA i Nijemci se pripremaju

Foto: EPA

HRVATSKA će u subotu u 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv Španjolske odigrati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Uz te dvije reprezentacije, u skupini B nalaze se branitelj europskog naslova Italija te Albanija, a one će međusobnu utakmicu odigrati istoga dana u 21 sat na Signal Iduna Parku, domaćem stadionu Borussije Dortmund.

Poznato je da puno Hrvata radi i živi u Njemačkoj pa se očekuje i velika navijačka podrška za momčad izbornika Zlatka Dalića. No ESPN je objavio da će ludnica vladati i na susretu Italije i Albanije jer se UEFA i njemačke vlasti pripremaju za dolazak više od 50 tisuća albanskih navijača. "Bit će to najveći putujući kontingent navijača ne računajući domaćina", navodi ESPN te ističe kako će Turska, čijih državljana u Njemačkoj ima više od sedam milijuna, također imati ogromnu podršku.

S obzirom na to da će ovo biti drugi nastup Albanije na kontinentalnim natjecanjima, a debi je bio na Euru u Francuskoj 2016., nogometna euforija trese zemlju. Čak će i Kuvendi, albanski parlament, radikalno promijeniti plan rada zbog Eura, pa će veći dio od 140 zastupnika otputovati u Dortmund. Albanski mediji pisali su da se zbog utakmice u četvrtak neće održati redovna i planirana sjednica parlamenta.

Navijači Albanije kupili većinu ulaznica za neutralne tribine

Signal Iduna Park inače prima više od 81 tisuće gledatelja za klupske utakmice, no kapacitet će za Euro biti smanjen na 62 tisuće. UEFA-ini izvori su za ESPN otkrili da su ogroman broj ulaznica za neutralni dio tribina kupili albanski navijači. Italija bi, pak, trebala imati oko deset tisuća navijača. 

Hrvatska će u srijedu 19. lipnja u 15 sati igrati protiv Albanije, dok će zadnji susret grupne faze protiv Italije biti u ponedjeljak 24. lipnja u 21 sat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.