Europa u šoku: Rijeku reketare igrači i navijači



NAVIJAČI Rijeke propisno su nastavili posao svojih kolege koji su i prije početka nove europske sezone ekstremističkim izgredima strpali Hrvatsku u talog civilizacije. Što je zemlja gostovanja manja i mirnija, hrvatski navijači čini se, rade veće izgrede. Nakon Andore i Austrije, uspjeli smo se eksponirati i u Luksemburgu, gdje je Rijeka sinoć preživjela jedan od crnijih datuma u svojoj povijesti.

Osim što im je poraz nanio amaterski klub s godišnjim budžetom od 380 tisuća eura, osramotili su ih svojim ponašanjem i "navijači" koji su na put krenuli upravo s tom mišlju. Sat vremena uoči početka utakmice mirnu svakodnevnicu Luksemburga prekinule su policijske sirene. 40-ak navijača cjelodnevnu pijanku u Viking baru zaključili su međusobnom tučnjavom. Tako tipično i balkanski. Lokalni su se policajci vjerojatno susreli s izazovom karijere, dok su smirivali alkoholno-divljačke strasti hrvatskih navijača koji su završili u pritvoru.

Divljanje se nastavilo na stadionu Josy Barthel, gdje je pristiglo oko 100-tinjak pripadnika Armade. Prije ulaska na stadion, još su se jednom pokoškali pa možemo pretpostaviti da u njihovom navijanju i nije bilo odviše zajedništva. U 44. minuti susreta, navodi reporter Novog lista, na teren su doletjele prve baklje. Njih čak šest, na opće zgražanje publike. Scenarij se ponovio u 55. minuti. Miriše na navijački reket, jer za ove će izgrede, s obzirom da je Europska liga klupsko natjecanje, sankcije snositi isključivo klub. A zna se u kakvoj je Rijeka trenutno situaciji. Nagađa se i da su igrači namjerno tankirali, čime su učinili nenadoknadivu štetu za naš nogomet, a ne samo  za svoj klub, što im je možda bila namjera.

Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost HNS-a izjavio je za Index da iznimno žali zbog nove sramote kojoj smo izloženi uslijed navijačkih orgija.

"To je samo nastavak malo lošije reputacije koju naši navijači imaju u Europi.", rekao je.

Luksemburški mediji također se zgražaju nad divljaštvom riječkih navijača, a slike njihovog međusobnog obračuna obišle su Europu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.