RUKOMET

Europski rukometaši ne žele igrati SP pred publikom: "Ta odluka je sramotna"

Foto: EPA

NORVEŠKI TV 2 je danas objavio kako je Unija europskih rukometaša (EHPU) poslala pismo predsjedniku Svjetske rukometne federacije (IHF) Hassanu Moustafi.

U svojem pismu EHPU izražava zabrinutost zbog činjenice kako će 20 posto kapaciteta svih dvorana na Svjetskom prvenstvu u Egiptu biti otvoreno za gledatelje.

Zabrinutost zbog gledatelja na tribinama su izrazili Hansen i Sagosen

Igrači traže od IHF-a da odustane od plana puštanja gledatelja na tribine jer to izravno utječe na zdravlje igrača, stručnih stožera i publike. Također, igrači u pismu navode kako žele biti upoznati s protokolom koji će garantirati sigurnost ako IHF ne odustane od odluke da na tribine pusti gledatelje.

TV 2 piše kako je među potpisnicima i kapetan norveške reprezentacije Bjarte Myrhol. Osim njega, prije nekoliko dana je svoju zabrinutost zbog gledatelja na tribinama izrazio i Mikkel Hansen, a pridružio mu se i najbolji igrač Norveške i Kiela Sander Sagosen.

Hrvatski rukometaši u Egipat putuju 12. siječnja

"Ta odluka je sramotna. Pogledajte kako svijet izgleda u ovom trenutku, a oni moraju imati navijače na tribinama", kazao je Sagosen.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu počinje 13. siječnja i traje sve do 31. istog mjeseca, a Hrvatska će na SP-u igrati u skupini s Katarom, Japanom i Angolom. Prva utakmica Hrvatske je na rasporedu 15. siječnja u 18 sati.

Prije tog nastupa, Hrvatska će odigrati utakmicu EHF EURO Cupa protiv Španjolske u Madridu sutra od 18 sati. Nakon tog susreta hrvatski rukometaši se vraćaju u Zagreb odakle će 12. siječnja otputovati za egipatsku Aleksandriju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.