premiership

Everton smijenio Marca Silvu. Vraćaju trenersku legendu

Foto: EPA

EVERTON je smijenio Marca Silvu nakon što je proveo 18 mjeseci na klupi tog kluba, objavili su na službenim stranicama kluba.

Poraz od Liverpoola u gradskom derbiju (5:2) bit će i posljednja utakmica portugalskog stručnjaka na klupi ovog kluba.

Everton je Portugalcu odlučio uručiti otkaz, a na njegovo mjesto vratiti trenersku legendu koja se na klupi kluba iz Liverpoola i proslavila. Riječ je, naravno, o Davidu Moyesu koji poslije šest godina ponovno kuca na vrata Goodison Parka. 

No do imenovanja novog trenera momčad će privremeno preuzeti klupska legenda Duncan Ferguson.

Iranski biznismen i vlasnik Evertona stigao je u četvrtak u Liverpool kako bi smijenio Marca Silvu

Iranski biznismen Farhad Moshiri danas je stigao u Liverpool kako bi obavio važan posao. Čovjek koji je od svog dolaska u klub u veljači 2016. godine otpustio već trojicu trenera (Roberto Martinez, Ronald Koeman, Sam Allardyce) stigao je u grad Beatlesa kako bi obavio smijenio Marca Silvu i pronašao novo rješenje na klupi tog kluba.

Tijekom proteklih mjeseci Silva se nosio s ogromnim pritiskom javnosti i na pet uzastopnih konferencija za medije na pitanje o svojoj budućnosti odgovarao je s: "Nisam prava osoba da vam govori o tome, pitajte upravu."

Prvi favorit za klupu je Moyes, ali u konkurenciji i ostala zvučna imena

Prvi favorit za preuzimanje klupe Evertona je David Moyes. On je uspješno vodio Everton od 2002. do 2013. godine i izgradio reputaciju trenera dostojnog osrednjeg kluba.

Za onu višu razinu, kakvu je od njega očekivao sir Alex Ferguson, očito nije bio sposoban. Iako ga je sunarodnjak doveo u Manchester United, Moyes nije izdržao cijelu sezonu, a njegova je karijera od tada u blagom padu. Vodio je Real Sociedad, Sunderland i West Ham, uz napomenu da je Čekićare spasio od ispadanja u Championship, dok mu sa Sunderlandom to nije uspjelo.

Na pojačanja potrošeno preko 200 milijuna funti u pet godina, a klub se bori za ostanak

Everton traži čovjeka za više od puke borbe za ostanak nakon što je u posljednjih godinu dana samo u pojačanja uložio 225 milijuna funti, po čemu je četvrti najveći potrošač u Premier ligi. Jedino što mu izostaje su rezultati. Čak ni rekonstrukcija, koju su proveli ljetos dovevši Keana, Iwobija, Delpha i Sidibea, nije donijela nikakav pomak. 

Prema pojedinim informacijama, u konkurenciji za trenera su još Leonardo Jardim i Erik ten Hag, ali javnost na sjevernu Engleske najveće šanse daje upravo Moyesu koji je bez posla od svibnja 2018. godine kada mu je istekao ugovor s West Hamom.

Moyes je do odlaska Everton vodio na ukupno 168 utakmica tijekom kojih je 56 puta stizao do pobjede, 70 puta je poražen i 41 put je remizirao.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.