Vodič za Hrvate koji idu na Euro: Ovo su mjesta gdje je dopušteno okupljanje navijača

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI navijači na Europskom prvenstvu sve što im je potrebno za boravak u Francuskoj moći će pronaći u Veleposlanstvu za navijače, a na raspolaganju će im biti i vodiči hrvatskog Veleposlanstva u Francuskoj.

Veleposlanstvo navijača zamišljeno je kao središnje mjesto okupljanja hrvatskih navijača na kojem će im biti dostupne sve relevantne informacije. Nalazit će se u svim francuskim gradovima u kojima će igrati Hrvatska i dio je projekta Fans Embassy's Euro 2016. koji organizira Uefa, a imat će ga sve zemlje sudionice Europskog prvenstva.

Hrvatsko navijačko veleposlanstvo dijelit će precizne, provjerene, aktualne, nezavisne i objektivne informacije, koje će biti od koristiti hrvatskim navijačima. Surađivat će s lokalnom policijom, medijima i gradskim strukturama, a navijači se neće smjeti okupljati izvan njega kako bi se smanjio sigurnosni rizik za organizatora.

Otvarat će se dan uoči utakmica hrvatske reprezentacije i bit će otvoreno tri dana, dan uoči, na dan samog susreta i dan kasnije.

Lokacije hrvatskih navijačkih veleposlanstava:

Pariz: Champ de Mars, službena Fan zona grada Pariza (fotografija 3 u galeriji)
Saint - Etienne: Gare de Saint-Etienne Chateaucreux - Esplanade de France (fotografija 4)
Bordeaux: Place des Quinconces, službena Fan Zona grada Bordeauxa (fotografija 5)

Za potrebe hrvatskih navijača osiguran je francuski broj +33 76 509 4710 koji će biti dostupan 24/7. HNS-ov časnik za odnose s navijačima dostupan je na e-mail luka.radat@hns-cff.hr.

Dan uoči utakmice protiv Turske u Parizu bit će objavljena online brošura sa svim potrebnim informacijama za navijače koji putuju u Francusku.

Francuska policija bit će u visokom stupnju pripravnosti i usredotočena na sigurnost. Tolerancije na nezakonito ponašanje neće biti. Slično će se postaviti i krovna europska nogometna organizacija, Uefa će imati nultu stopu tolerancije prema svim oblicima devijantnog ponašanja, homofobije, rasizma, diskriminacije, govora mržnje...

U svim gradovima domaćinima bit će i predstavnici Ministarstva vanjskih i unutarnjih poslova, koji će biti na usluzi svim navijačima.

Svoj vodič izdalo je i hrvatsko veleposlanstvo u Parizu

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Parizu izdalo je vodič s potrebnim informacijama za hrvatske državljane za Europskog prvenstva u Francuskoj.

U vodiču Veleposlanstvo navodi korisne informacije o ulasku hrvatskih građana u Francusku, putovanju i boravku u toj zemlji, navodi adrese i kontakt Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu radi pružanja konzularne pomoći hrvatskim državljanima, kao i stadionima na kojima će se odigravati utakmice hrvatske reprezentacije. U vodiču se mogu pronaći informacije o samom Europskom prvenstvu, ulaznicama, vremenskoj zoni te o Francuskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.