DAVIS CUP

Evo gdje gledati hrvatsku Davis Cup reprezentaciju protiv Italije

Foto: Profimedia

HRVATSKA teniska reprezentacija danas od 15 sati započinje nastup na turniru Davis Cupa u Bologni, s kojeg će dvije najbolje od četiri momčadi u skupini izboriti plasman na završnicu u Malagi krajem studenog. Prvi protivnik joj je baš domaćin turnira Italija, koju izbornik Vedran Martić smatra favoritom skupine.

"Igra kod kuće, a i dodatno je motivirana jer smo ju pobijedili prošle godine na njenom terenu. Talijani imaju vrlo jaku momčad, tu su Jannik Sinner, Matteo Berrettini i Lorenzo Musetti, ali i par koji cijelu godinu igra zajedno, to su Simone Bolelli i Fabio Fognini“, rekao je Martić, koji će sastav objaviti u najkasnijem mogućem trenutku, sat prije meča, baš kao i Talijani. Sinner je 11., a Berrettini 15. na ATP listi.

Hrvatskoj će to biti prvi nastup na Davis Cupu nakon prošlogodišnjeg finala jer je tim uspjehom izbjegla proljetne kvalifikacije. U odnosu na lanjsku završnicu u sastavu nema Marina Čilića, ali vraća se oporavljeni Borna Ćorić.

Mektić: Potpisali bismo da u meč parova uđemo s 1:1

Osim 26. tenisača svijeta, Martić na raspolaganju ima njegovog imenjaka Bornu Goju (164.) i Ninu Serdarušića (279.), ali i jedan od najboljih svjetskih parova Nikolu Mektića i Matu Pavića. Njih su dvojica lani dobili sva četiri okršaja, i to bez izgubljenog seta.

"Parovi u ovom sustavu Davis Cupa imaju veliki učinak jer se osim tog meča igraju još samo dva pojedinačna. Na temelju iskustva iz prošle godine naravno da se možemo nadati da bi parovi mogli biti presudni", rekao je Mektić. 

"S obzirom na sastav kojim raspolažu Talijani, odnosno pojedinačni plasman na ATP listi njihove dvojice najboljih igrača, sigurno bismo potpisali da se u meč parova uđe s rezultatom 1:1. Nadam se da ćemo mi odlučivati", dodao je.

U četvrtak sa Švedskom, u subotu s Argentinom

U 15 sati počinje prvi pojedinačni meč, sljedeći je 20 minuta nakon završetka, a na kraju igraju parovi. Ne bude li iznenađenja, Hrvatsku će u pojedinačnim mečevima predstavljati Ćorić i Gojo, a u parovima Mektić i Pavić, dok bi za Talijane u singlu trebali igrati Sinner i Berrettini, a u paru Bolelli i Fognini.

Natjecanje u skupini započelo je u utorak pobjedom Švedske protiv Argentine 2:1. Nakon Italije Hrvatska će u 2. kolu protiv Švedske igrati u četvrtak, a protiv Argentine u subotu. Sve mečeve hrvatskih tenisača prenosi SportKlub na svom drugom kanalu.